Image Hosted by ImageShack.us

  kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog o nogometnom klubu iz Virovitice i navijačkoj skupini Lude Babe.

managed fund
managed fund Counter
posjetitelja

e-mail adresa:
luda.baba@yahoo.com

Sljedeće utakmice

Finale županijskog rukometnog kupa:
Rk Viro Virovitica
- Rk Slatina
Dvorana tehničke škole
10.12.2009 u 19 sati

Tablica 2. HRL sjever

11. kolo:
1. Brod Konstruktor...20
2. Spaćva...................15
3. Vidovec..................13
4. Trnovec..................13
5. Viro Virovitica.....12
6. Petrijevci.(-1).........12
7. AG Dinas...............10
8. KTC Križevci.........10
9. Koprivnica...............9
10. Požega................8
11. Borovo.(-1)..........8
12. NEXE 2...............0

Arhiva

25.08.2006., petak

Malo bi razjasnio zašto se ekipa zove Virovitica 2 i zašto postoji Virovitica 1. Ovog proljeća postojala je samo jedna ekipa Nogometnog kluba Virovitica, nastupala je u trećoj županijskoj ligi u koju je prije dvije godine pala iz druge hrvatske lige ali o tome ću poslije jer je duga priča a htio bi se zadržati na ovom prvom što se zbilo nedavno. Dakle ovog proljeća Virovitica je igrala i bila prvak treće županijske lige. Na kraju prvenstva organizirano je slavlje u prostorijama kluba. Bilo je paprikaša, janjetine, vina, piva, svirali su tamburaši, prava veselica. Dobili smo šampionski pehar u koji smo nalili piva i svi smo redom pili iz njega. Slavilo se ali već se mislilo na iduću sezonu i viši rang natjecanja s željama da i nagodinu budemo prvaci.

Za mene su prvi znaci da se nešto sprema bili kada sam pročitao vijest da se virovitčki gradonačelnik sastao sa predsjednikom nogometnog saveza Vlatkom Markovićem u Zagrebu. Razgovarali su o "virovitičkoj školi nogometa" što je projekt grada Virovitice i inicijativi da Virovitica bude središte uprave novooformljene četvrte hrvatske nogometne lige. Dobro, mislio sam si kako nam je dobro jer imamo klub i ekipu na zdravim temeljima koje smo podigli nakon potopa prije dvije godine i kako to s nama nema veze. Sada kada razmislim igrači su mi pričali dok je još trajalo prvenstvo u trećoj županijskoj kako bi Romić, koji je predsjednik nogometnog kluba Bratstvo iz Gornjeg Bazija htio igrati utakmice kod nas na Borcu iz nekih razloga pretpostavljam veće posjećenosti i drugoga a zauzvrat bi nam napravio tribine koje nam nedostaju a koje su i uvijet za nastupanje u višim rangovima natjecanja. U najmanju ruku, bio sam skeptičan u vezi toga.

Događaji su se razvijali tako da se ljetos drugi virovitički nogometni klub Tvin raspao. Poduzeće Tvin (drvna industrija) je zatvorilo kesu, igrači su se razišli i klub se trebao ugasiti. Tada uskače gradonačelnik ili gradska vlast i slijedi ne novi već više puta isprobani i uvijek neuspijeli pokušaj spajanja virovitičkih nogometnih klubova pa tako izlazi s prijedlogom spajanja dva kluba u klub Virovitica Tvin koji bi nastupao u četvrtoj nogometnoj ligi. Također povlači se pitanje "škole nogometa" i barata ciframa o ulaganjima u "školu nogometa" i izgradnji novog igrališta. Naravno uprava Virovitice ne želi spajanje ili barem ne pod uvjetima koji se nameću. Tu se komplicira križaljka jer spajanjem klubova igrala bi se četvrta liga a to naši igrači trenutno ne mogu igrati. Dovesti pak druge igrače nakon što se ova momčad dvije godine borila u trećoj županijskoj i izgradila se u pravu momčad bilo bi katastrofa. Igrači propalog Tvina također moraju negdje igrati jer su već stari konji i drugčije ne mogu ni ne znaju. Grad želi četvrtu ligu! U vrijeme kad sam otišao na more bilo je jasno da od spajanja neće biti ništa i da će se klub i dalje zvati Virovitica. Nakon par tjedana telefonom sam se čuo s ljudima doma i saznao da je izabrana nova uprava (smijenjena stara) i da je za predsjednika kluba izabran Renato Romić (spomenuo sam ga prije kao predsjednika Nk Bratstvo iz Gornjeg Bazija), da će klub slijedeće sezone nastupati u četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Želio sam znati više pa sam se poslije čuo s Wummyjem (Ivan Obrovac - naš igrač, prvi topnik i najveća uzdanica) koji mi je prenio umirujuću vijest da će klub imati dvije ekipe. Dvije ekipe su Virovitica 1 i Virovitica 2. Virovitica 1 igra četvrtu ligu a ekipu sačinjavaju igrači Bratstva koji su se svi preselili na Borac, dok je stara ekipa Virovitice - Virovitica 2 i ona nastavlja natjecati se u drugoj županijskoj. Novo Bratstvo iz Gornjeg Bazija sačinjavaju igrači koji kao lošiji nisu prešli u Viroviticu zajedno sa igračima propalog Tvina.

Sad ću pokušati ovdje ubaciti sliku koju sam dužan a koja prikazuje igrače Virovitice kako se odmaraju u poluvremenu prijateljske utakmice.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us