Image Hosted by ImageShack.us

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog o nogometnom klubu iz Virovitice i navijačkoj skupini Lude Babe.

managed fund
managed fund Counter
posjetitelja

e-mail adresa:
luda.baba@yahoo.com

Sljedeće utakmice

Finale županijskog rukometnog kupa:
Rk Viro Virovitica
- Rk Slatina
Dvorana tehničke škole
10.12.2009 u 19 sati

Tablica 2. HRL sjever

11. kolo:
1. Brod Konstruktor...20
2. Spaćva...................15
3. Vidovec..................13
4. Trnovec..................13
5. Viro Virovitica.....12
6. Petrijevci.(-1).........12
7. AG Dinas...............10
8. KTC Križevci.........10
9. Koprivnica...............9
10. Požega................8
11. Borovo.(-1)..........8
12. NEXE 2...............0

Arhiva

28.10.2006., subota

Kako je Nk Virovitica pala iz druge hrvatske u treću županijsku ligu...

Spominjao sam više puta kako je Nk Virovitica pala iz druge hrvatske lige u treću županijsku ali nisam ulazio previše u to jer je stvarno duga priča ali kako ne bi ostao dužan pokušati ću ispričati kako se to dogodilo. Ako netko zna nešto što ja ne znam ili ako misli da nešto što ću napisati nije točno neka me slobodno u komentaru ispravi ili nadopuni.

U sezoni 2000/2001 osvojena je dvostruka županijska kruna (prvenstvo prve županijske nogometne lige i županijski nogometni kup) i izboren je viši rang natjecanja koji je tada bio treća hrvatska nogometna liga. Igrači koji su bili prvaci županijske lige i izborili treću ligu bili su stara garda poput golmana Kožnjaka - Šone, zatim braće Majtanić, itd...

Sezona 2001/2002 bila je prva sezona koju je Virovitica odigrala izvan županijske lige. Za razliku od igranja županijske lige koja se može igrati na čisto amaterskoj bazi i dobrovoljnom zalaganju za nastup u trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi ipak su potrebna određena financijska sredstva, a kako je po pitanju nogometa tada Virovitica još bila mamurna od Mladosti 127 financijsku potporu nogometnom klubu nije bilo moguće pronaći. Tada dolazi pismo namjere od Pave Bošnjaka koji namjerava uložiti u Nk Viroviticu. Prvu trećeligašku sezonu Virovitica završava u gornjem domu tablice, na šestom mjestu. Tada za nju brani Pušić, a uz braću Majtanić igraju i Viljevac, Gomerčić, Šisler, Lokinger, Pšihistal, Pilinger, Adamović...

Nakon završetka prve trećeligaške sezone za predsjednika je izabran Pavo Bošnjak. Doveden je novi trener Tonko Vukušić. Započelo se sa radovima na travnjaku na kojem je novouveden sustav za navodnjavanje terena. Zbog radova na terenu Virovitica odigrava svoje utakmice na stadionu u Suhopolju. Sastavljena je nova ambiciozna momčad koja je od početka prvenstva zasjela na prvo mjesto i tamo ostala do kraja prvenstva. Za tu ekipu Virovitice igrali su Francem, Grigić, Pranjić, Ratković, Pšihistal, Miličić... Najposjećenija i najvažnija utakmica sezone bio je derbi protiv Bjelovara u proljetnom dijelu sezone. Utakmica se igrala na Borcu na kojem su tada bili završeni radovi na igralištu. Okupilo se čak 1000 ljudi, došla je skupina navijača iz Bjelovara, i u odličnom ambijentu Virovitica je pobijedila 3:2 nakon što je vodila 1:0 i gubila 2:1. Posljednje kolo, kada je naslov već bio u rukama momčadi Virovitice, igralo se na stadionu Nk Tvin protiv momčadi Tvina. Bio je to gradski derbi kojeg je Virovitca dobila rezultatom 8:1.

Nakon što je izboren drugoligaški status krenulo se sa pripremama za drugu ligu. Pavo Bošnjak je zacementirao svoje mjesto predsjednika, Tonko Vukušić je ostao trener, klub se želio bolje organizirati i privući nove sponzore iz grada i županije, započelo se sa pripremama koje su započeli mnogi igrači od kojih se selekcijom izdvojilo dvadesetak koji su odabrani da brane boje kluba. Pokušalo se krenuti sa izgradnjom tribine ali nakon što su iskopane rupe za temelje gradnja je prekinuta intervencijom građana koji su bili protiv rušenja starih lipa i nikad poslije nije nastavljena. Cilj u novoj sezoni 2003/2004 bio je plasirati se među prvih 6 momčadi, odnosno u ligu za prvaka. Drugoligaška sezona 2003/2004 otvorena je na Rokovo, 16. kolovoza 2003. utakmicom protiv Valpovke koju su pred krcatim Borcem nogometaši Virovitice pobijedili 4:0. Prvi dio sezone Virovitica je bila plasirana visoko na tablici zahvaljujući dobrim igrama, domaćim pobjedama i osvojenim bodovima s gostovanja. Momčad sačinjavaju kvalitetni uvozni igrači pa tako uz već spomenuta pojačanja koja su izborila drugu ligu a koji su i dalje glavni nosioci igre boje momčadi brane Čiković, Babić, Pavličić, Čorović, Filipović...

Tonko Vukušić odlazi mjesec i pol nakon početka sezone, neko vrijeme momčad je vodio Damir Pervan koji je bio trener prije Tonka Vukušića a za vrijeme Tonka pomoćni trener, poslije na trenersko mjesto sjeda Tomislav Radić. Nakon odlaska Tonka Vukušića momčad pada na prvenstvenoj ljestvici i nakon što je na početku prvenstva bila treća sada se bori za ulazak među prvih šest. Borba se vodi sve do zadnjeg kola i domaće utakmice s Metalcem u kojoj su Virovitici trebala tri boda ali odigrala je samo 0:0 tako da je u ligu za prvaka ušao Metalac.

Još prije tog susreta sve je više jačao nemir u Nk Virovitica. Predsjednik Pavo Bošnjak bio je nezadovoljan radom uprave jer je sam bio najveći, realno jedini sponzor nogometnog kluba i svi računi išli su njemu na naplatu. Također pojavili su se problemi oko licenciranja kluba koje je tražio HNS potaknut od UEFE koji je tražio da klubovi koji se žele natjecati u prvoj i drugoj ligi moraju ispuniti određene uvjete koje Nk Virovitica ne ispunjava kao npr. tribine, rasvjeta, semafor, itd... Tražila se pomoć od grada čiji je gradonačelnik u to vrijeme bio Ivica Kirin. Vodstvo kluba se sastalo s gradonačelnikom nekoliko puta i svaki put je dobila obećanja da će se problemi rješavati na korist kluba, sporta, virovitičkog nogometa, itd... Novci od Pave Bošnjaka prestali su stizati u Nk Viroviticu tako da su u drugom dijelu sezone plaće igračima kasnile ili ih uopće nije bilo. Prvu i jedinu drugoligašku sezonu Virovitica je završila na trećem mjestu lige za ostanak sigurno osiguravši ostanak u drugligaškom društvu.

Na završetku sezone raskinut je ugovor između kluba i Pave Bošnjaka. Krenula je trakavica u kojoj su se smjenjivale razne opcije kojima je cilj bio očuvanje drugoligaškog statusa kojeg je Virovitica svojim nastupom u drugoj ligi izborila ili zamjenom statusa s nekim drugim klubom i nastupom u nižem rangu natjecanja, u trećoj hrvatskoj ili prvoj županijskoj ligi. Vrijeme je odmicalo i pripreme za novu sezonu su već trebale početi a klub nije imao ni upravu ni igrače s kojima bi krenuo u novu sezonu.

Pokušavao se postići dogovor s Nk Tvinom i gradom Viroviticom ali to se svelo na nevjerojatno drzak pokušaj spajanja virovitičkih nogometnih klubova gdje su se Virovitica i Tvin trebali spojiti u jedan klub koji bi se zvao Tvin. Za mene je to nečuveno i jednako spajanju kao da netko predloži spajanje dviju država npr. Hrvatske i Srbije, u jednu državu koja bi se zvala Srbija. Isto tako gledam na spajanje Virovitice i Tvina u jedan klub - Tvin. Na svu sreću svakog navijača Borca do tog spajanja nikad nije došlo već je status Nk Virovitice prepušten Nk Tvinu koji je zaigrao u trećoj hrvatskoj ligi, dok je Virovitica objavila "gašenje" i pala u najniži rang natjecanja - treću županijsku ligu. Protiv bivšeg gazde Pave Bošnjaka pokrenuta je sudska parnica i mislim kako je već održano nekoliko ročišta i kako je sud presudio u korist Nk Virovitice.

U kratkom roku okupljena je momčad sastavljena od mladih domaćih igrača koja je nastavila nastupati kao Nk Virovitca u trećoj županijskoj ligi u sezoni 2004/2005. Prvu utakmicu odigrali su u Vukosavljevici gdje su igrali protiv domaće Mladosti i pobijedili 4:1. Wummy je postigao dva gola, mislim Subota jedan i ne znam tko je zabio četvrti. Nova momčad Virovitice bila je specifična po tome što je imala najviše braće od velike većine ekipe jer za nju su igrali braća Obrovac, braća Andrović, braća Knežević, braća Lesić. Od početka su za novu momčad Virovitice igrali uz nabrojane i golman Kožnjak - Šona, Subota, Vaso, Mika, Beni, Bodalija, Gric... Ispričavam se ako sam nekoga izostavio a sigurno jesam jer dosta je igrača prolazilo kroz momčad. Specifičan lik je bio rezervni a ponekad i glavni golman Celi. On je priča za sebe, svakako legenda pa ću to ostaviti za neki drugi put.