Image Hosted by ImageShack.us

< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog o nogometnom klubu iz Virovitice i navijačkoj skupini Lude Babe.

managed fund
managed fund Counter
posjetitelja

e-mail adresa:
luda.baba@yahoo.com

Sljedeće utakmice

Finale županijskog rukometnog kupa:
Rk Viro Virovitica
- Rk Slatina
Dvorana tehničke škole
10.12.2009 u 19 sati

Tablica 2. HRL sjever

11. kolo:
1. Brod Konstruktor...20
2. Spaćva...................15
3. Vidovec..................13
4. Trnovec..................13
5. Viro Virovitica.....12
6. Petrijevci.(-1).........12
7. AG Dinas...............10
8. KTC Križevci.........10
9. Koprivnica...............9
10. Požega................8
11. Borovo.(-1)..........8
12. NEXE 2...............0

Arhiva

21.11.2007., srijeda

2. HRL sjever 8. kolo: Rk Viro Virovitica - Rk AG Dinas Đurđenovac (40:38)

U posljednje vrijeme sam pritisnut obavezama tako da nemam vremena za pisati blog tako da ponovno za zakašnjenjem pišem o novoj utakmici Viro Virovitice. Ovaj put se radi o utakmici odigranoj u subotu 17. studenoga kod kuće protiv momčadi AG Dinasa iz Đurđenovca. Druga je to utakmica zaredom koju Viro Virovitica igra na domaćem parketu, ujedno i druga pobjeda zaredom nakon koje je, s osvojena nova dva boda, pogled na ljestvicu mnogo ljepši nego prije dva kola.

Image Hosted by ImageShack.us

Početak utakmice bio je zakazan za 19 sati. Isprva mi se činilo kako će utakmica biti iznimno slabo posjećena zbog preklapanja termina s nogometnom utakmicom hrvatske reprezentacije protiv Makedonije, međutim okupilo se između pedesetak i stotinjak ljudi. Navijanje naravno ni ne spominjem, nismo se ni organizirali, u lošoj smo seriji trenutno po tom pitanju. Na utakmicu smo došli trojica u ekipi: Nikola, ja i jedan zalutali. Nakon poluvremena ostao sam samo ja. Transparent sam objesio na ogradu na početku utakmice i skinuo ga poslije kraja utakmice.

Viro Virovitica je utakmicu igrala u žutoj kolekciji dresova, dok su gosti iz Đurđenovca igrali u bijelim dresovima. Semafor opet nije radio tako da je opet bilo teško pratiti utakmicu jer ne znaš ni rezultat ni vrijeme. Mislim kako je početna postava Viro Virovitice bila: Matić na golu, Mostovac na pivotu, vanjska linija Poljak - Trajkovski - Šibarić, desno krilo Vojnović, lijevo krilo Runjak. Odnosno takva je bila postava u fazi napada, dok je u fazi obrane igrala ista postava samo drugačije postavljena. Mislim kako je to bila formacija 5-1 s Runjakom kao isturenim obrambenim igračem u sredini, dok njegovo mjesto na lijevom krilu onda preuzima neki drugi igrač.

Image Hosted by ImageShack.us

Od početka utakmice Viro Virovitica odlazi u vodstvo koje se nakon blagih oscilacija održava na nekoliko pogodaka razlike. Igra se brzo tako da pada puno golova. Ne znam je li to moderni rukomet o kojemu je u nekim prigodama bilo govora, međutim igralo se brzo bez kompliciranja i puno kombiniranja. Napad Viro Virovitice kad krene, slijedi nekoliko dodavanja pred protivničkim devetercem i kada se igraču otvori prostor za udarac on puca na gol. Ponekad pogađa, ponekad promašuje. Kada pogađa dobro je. Uz standardno dobru vanjsku liniju, dobro je doigrao i Danijel Runjak koji je uz odličan posao u obrani nekoliko kontranapada zaključio pogodcima. Golman Matić također je pridonijeo održanju pozitivnog rezultata pridodavši nekoliko obrana. Na poluvrijeme se odlazi s prednošću od dva razlike za Viro Viroviticu pri rezultatu 23:21.

Image Hosted by ImageShack.us

U drugom poluvremenu nastavila se ista igra kao i u prvom. Brza igra i brze akcije s puno golova. Većim dijelom održava se prednost Viro Virovitice od nekoliko pogodaka razlike. Gosti su desetak minuta prije kraja uspjeli smanjiti i dovesti u opasnost pobjedu domaćih, međutim naši rukometaši brzo postavljaju stvari na svoje mjesto i vraćaju rezultat na prednost od nekoliko pogodaka za Viro Viroviticu. Kada je bilo kritično naša vanjska linija poentira uigranom kombinacijom Trajkovski - Šibarić. Jedan doda loptu drugome i nastavi se kretati bez lopte tražeći prostor za udarac, drugi tada vraća loptu prvome koju ovaj odmah po primitku upućuje prema golu gdje lopta završava u mreži. Na kraju utakmica se mirno privodi kraju i kada sudac označava kraj utakmice tabela s rezultatima na delegatskom stolu pokazuje 40:38 (+2 za Viro Viroviticu).

U listu strijelaca uspjeli su se upisati Oklopčić i Vojnović, međutim uspjeli su i promašiti nekoliko prilika. Posebno mi je u pamćenju ostala jedna prodana, izgubljena lopta koju je Oklopčić koji je igrao na poziciji desnog vanjskog pogrešno dodao, što je kao rezultat imalo kontranapad AG Dinasa. Takvih izgubljenih lopti je momčad Viro Virovitice u prošlogodišnjem prvenstvu kada su izborili ostanak u ligi imala pet ili više po utakmici. Normalno da se uz takve poklone protivniku utakmica ne može dobiti jer čak ako su ekipe izjednačene s takvih pet poklona protivnik je na pet razlike i utakmica je izgubljena. Ove sezone sam primijetio kako su se popravili u tom pogledu tako da ne gube lopte bezveze. Vidjelo se to na ovoj utakmici protiv AG Dinasa iz Đurđenovca gdje su nakon što su bili bolja ekipa cijelu utakmicu pobijedili rezultatski relativno gusto samo s dva gola razlike. S puno izgubljenih lopti pobjeda ni u ovoj utakmici ne bi bila moguća.

Moj zaključak nakon nekoliko utakmica Viro Virovitice koje sam odgledao ove sezone jest kako je momčad solidna te kako su stupovi momčadi tri pojačanja iz Bjelovara: Šibarić, Mostovac i Trajkovski. Oni su ti koji vode igru i bez njih bi momčad bila puno slabija, bila bi to potpuno druga momčad. Ovako njih trojica drže momčad i omogućuju ostalima kvalitetnije uvjete igračkog razvoja. Uz njih ravnopravno igra Luka Poljak na poziciji lijevog vanjskog. Golman Matić također kvalitetno obavlja svoj posao na golu. Ostali su ipak na malo nižoj razini od prijespomenutih odigrali dosadašnji dio prvenstva. Među ostalima, a među standardnima tu su Zoran Vojnović na desnom krilu koji je znao pružiti dobre partije ove sezone, te u obrani odličan Danijel Runjak. Također treba spomenuti Darija Uršanića koji je također znao pružati dobre partije. Solidnu minutažu ove sezone dobiva Bojan Oklopčić koji igra toplo-hladno. Ove sezone nisam puno vidio Majkovčana i Rončevića koji bi vjerujem imali što pokazati i pridodati momčadi. Nisam ja sad neki rukometni stručnjak pa neka se nitko ne uvrijedi što ga prozivam ili što ga nisam spomenuo. Takvo je jednostavno moje viđenje stvari.

Sljedeće kolo Viro Virovitica odlazi na gostovanje u Ivanec kod Ivančice, protivnika jakog imena koje znači nešto u hrvatskom rukometu, međutim protivnika kojem ne ide baš najbolje u dosadašnjem tijeku prvenstva, koji se na tablici nalazi ispod Viro Virovitice. Viro Virovitica se već dulje vremena s gostovanja uvijek vraćala praznih ruku, ipak ako se traži pogodan trenutak za prekid negativne serije to bi moglo biti u subotu 24. studenoga jer se Ivančica čini protivnik po mjeri za prvi gostujući pozitivni rezultat Viro Virovitice. Ili sam ipak previše optimističan?