Image Hosted by ImageShack.us

< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog o nogometnom klubu iz Virovitice i navijačkoj skupini Lude Babe.

managed fund
managed fund Counter
posjetitelja

e-mail adresa:
luda.baba@yahoo.com

Sljedeće utakmice

Finale županijskog rukometnog kupa:
Rk Viro Virovitica
- Rk Slatina
Dvorana tehničke škole
10.12.2009 u 19 sati

Tablica 2. HRL sjever

11. kolo:
1. Brod Konstruktor...20
2. Spaćva...................15
3. Vidovec..................13
4. Trnovec..................13
5. Viro Virovitica.....12
6. Petrijevci.(-1).........12
7. AG Dinas...............10
8. KTC Križevci.........10
9. Koprivnica...............9
10. Požega................8
11. Borovo.(-1)..........8
12. NEXE 2...............0

Arhiva

15.11.2007., četvrtak

2. HRL sjever 7. kolo: Rk Viro Virovitica - Rk Đakovo (34:31)

Bio sam zauzet raznim obavezama tako da nisam prije stigao napisati post o utakmici koja je odigrana u subotu 10. studenoga u dvorani Tehničke škole, tako da sada nadoknađujem propušteno. Kao što u naslovu posta piše utakmica je završila pobjedom Viro Virovitice 34:31 što je prva ovogodišnja prvenstvena pobjeda naše ekipe.

Dakle, u subotu predvečer kad je već pao mrak pješice sam lagano došao do dvorane Tehničke škole. Imao sam namjeru kupiti navijačku majicu međutim kada sam ušao u dvoranu nije bilo štanda na kojemu bi se mogle kupiti majice. Nema veze. Spustio sam se u prvi red tribine odmah uz ogradu i objesio na ogradu transparent "lude babe". Pored mene sjedila je skupina od tucet mladunaca obućenih u sportsku opremu za koje se poslije ispostavilo da su došli s Rk Đakovom. Kada je utakmica počela navijali su za Đakovo sasvim solidno na početku utakmice (dok se nisu umorili) i poslije ponekad tako tako do kraja utakmice. Većim djelom utakmice bili su glasniji od domaćih bodritelja.

Kada je počela utakmica primjetio sam kako ne radi semafor što je otežavalo praćenje utakmice jer sam, kao i ostali gledatelji, rezultat morao pamtiti. Potpuno normalno i očekivano već polovicom poluvremena izgubio sam se u brojanju tako da nisam znao rezultat, kao i vjerujem velika većina gledatelja.

Utakmica je počela igrom gol za gol bez rezultatskog odvajanja bilo koje ekipe. Viro Viroviticu u igri drži Luka Poljak koji zabija većinu golova za našu momčad. Momčad Đakova početkom utakmice svoje golove daje uglavnom preko krilnih pozicija, lijevog i desnog krila. Lijevo krilo Đakova mi je ostalo u sjećanju jer je igrač naglašavao kontakte s našim obrambenim igračima, glumeći kako je bilo više kontakta ili kako je kontakt bio žešći pokušavajući tako iznuditi od sudaca strože kazne za obramene igrače Viro Virovitice. Možda mu je to donekle i polazilo za rukom međutim kada su ga suci pročitali (u drugom poluvremenu) dobio je žuti karton zbog svoje glume.

Uz Luku Poljaka, koji je odlično ušao u utakmicu, drugi mladi domaći igrač koji je ove sezone pružao dobre partije Zoran Vojnović nije tako dobro ušao u utakmicu. Igravši na svojoj poziciji desnog krila bio je ponešto rezerviran, a nakon što je promašio zicer nakon stvaranja viška i otvorenog prolaza po krilu trener ga vadi iz igre i na njegovo mjesto ulazi Bojan Oklopčić. Mislim kako je Zoran Vojnović tijekom prvog poluvremena promašio dva takva zicera, utakmicu je završio bez postignutog gola ne naigravši se previše. Naši golmani su zato nakon početnog zagrijavanja dobro branili, obranivši i sedmerac, branivši sve bolje kako je utakmica odmicala, davajući svoj dio ekipi kroz obrane bez kojih je vrlo teško postići dobar rezultat.

Image Hosted by ImageShack.us

Sudački kriterij nam nije išao na ruku u prvom poluvremenu kada smo imali tri isključenja i igrali ukupno šest minuta s igračem manje dok je Đakovo bilo bez isključenja. Naravno da je takav kriterij suđenja izazvao proteste od strane naše klupe, domaće publike i klupskog vodstva. Nakon izjednačene igre i našeg vodstva, nisam znao kolikog jer nije radio semafor, Đakovo prelazi u vodstvo od nekoliko golova razlike. Momčad Viro Virovitice bori se smanjiti prednost gostiju ne dopuštajući im da se odmaknu na veću prednost. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 16:18 (+2 za Đakovo) što smo doznali s semafora kojim su rukovali delegati utakmice okrećući ceduljice s brojevima.

Tijekom prvog poluvremena svoj su obol u napadu uz Luku Poljaka dali mladi igrači pristigli ljetos kao pojačanja Šibarić, Mostovac i Trajkovski. U obrambenom dijelu cijela momčad se stvarno trudila pri čemu sam posebno zapazio Danijela Runjaka.

Drugo poluvrijeme započelo je ponešto izmjenjenom obrambenom igrom Viro Virovitice. Dvojica igrača Đakova dobili su striktne čuvare u pojavama Danijela Runjaka i Bojana Oklopčića koji su stajali tik uz protivničke igrače koji su time bili neutralizirani. Ostalim igračima Đakova tada je preostalo da kombiniraju međusobno ili pokušavaju proći jedan na jedan.

Image Hosted by ImageShack.us

Rezultat se i dalje kreće u zoni od nekoliko golova prednosti za Đakovo. Zanimljiva situacija se dogodila kada je Bojan Oklopčić zabio gol s desnog krila prilikom čega je lopta prošla kroz rupu u mreži tako da su suci djelić sekunde bili neodlučni je li bio gol ili nije. Igra je bila prekinuta na neko vrijeme dok sudac nije privezao mrežu. Svoj udio u pobjedi naše momčadi daje Dario Uršanić odličnom obrambenom igrom, a također i napadačkom hrvajući se s gostujućim rukometašima na crti šesterca dajući nekoliko golova u bitnim trenucima. Neven Brdar također zabija nekoliko golova podebljavajući rubriku postignutih golova Viro Virovitice.

Što se tiče suđenja, u drugom poluvremenu suci su imali povoljniji kriterij po momčad Viro Virovitice. Početkom poluvremena dva su igrača Đakova isključena na dvije minute u vrlo kratkom vremenu. Sredinom poluvremena dva su igrača Viro Virovitice isključena skoro istodobno, ipak uspjevamo postići pogodak s igračem manje, a možda i sa dva. Drugo poluvrijeme, izlazeći u susret publici, delegatski stol okrenuo je semafor tako da se iz gledališta mogao pročitati rezultat utakmice. Sredinom drugog poluvremena bila su nakratko čak četiri gola prednosti za Đakovo i barem se meni javila trunka sumnje kako bi Viro Virovitica mogla izgubiti utakmicu.

Image Hosted by ImageShack.us

Ipak počinjemo se vraćati, dobrom igrom u obrani i odličnim obranama golmana Matića, oplemenjenim brzim odgovorima iz protunapada iz kojih postižemo pogotke prvo izjednačujemo, potom prelazimo u vodstvo. Budući da semafor nije radio nije se znalo koliko još ima do kraja utakmice tako da su svi bodritelji Viro Virovitice napeto popratili zadnje minute utakmice koje je Viro Virovitica provela u vodstvu od gola ili više razlike. Kada se oglasio zadnji zvižduk bio je to znak da možemo pobjedonosno podići ruke jer smo pobijedili solidnu ekipu bivšeg prvoligaša, ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu ove sezone puno ranije nego prošle sezone, nadajući se da je ista naznaka novih budućih pobjeda.

Što se tiče navijanja, spomenuo sam bučan tucet mladunaca iz Đakova. Ja sam mirno i dostojanstveno objesio transparent na ogradu i bodrio momčad kao ostali gledatelji. U drugom dijelu drugog poluvremena došao je Nikola, nakon čega smo kao prave bakice pogledali utakmicu.

Viro Virovitica se s ovom pobjedom popela na 9. mjesto od 12. momčadi u ligi što znači da su tri momčadi na ljestvici slabije od nas. Sljedeće kolo momčad Viro Virovitice ponovno igra na domaćem parketu protiv pretposljednje momčadi AG Dinasa iz Đurđenovca gdje se očekuje pobjeda, međutim nikako lagana pobjeda, međutim ukoliko budemo igrali kao protiv Đakova ista neće biti upitna.