Image Hosted by ImageShack.us

< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog o nogometnom klubu iz Virovitice i navijačkoj skupini Lude Babe.

managed fund
managed fund Counter
posjetitelja

e-mail adresa:
luda.baba@yahoo.com

Sljedeće utakmice

Finale županijskog rukometnog kupa:
Rk Viro Virovitica
- Rk Slatina
Dvorana tehničke škole
10.12.2009 u 19 sati

Tablica 2. HRL sjever

11. kolo:
1. Brod Konstruktor...20
2. Spaćva...................15
3. Vidovec..................13
4. Trnovec..................13
5. Viro Virovitica.....12
6. Petrijevci.(-1).........12
7. AG Dinas...............10
8. KTC Križevci.........10
9. Koprivnica...............9
10. Požega................8
11. Borovo.(-1)..........8
12. NEXE 2...............0

Arhiva

13.10.2007., subota

2. HRL sjever 3. kolo: Rk Viro Virovitica - Rk Prelog (30:30)

Ovoga puta su Lude Babe ponovno pohodile utakmicu Viro Virovitice u najstandardnijem izdanju od dva člana, oboružani transparentima i zastavom našli smo se na klupi u Malom parku, kod biste Stjepana Radića na početku ulice Stjepana Radića. Vrijeme je bilo sunčano, ali prohladno i vjetrovito, tako da smo se uskoro zaputili prema dvorani Tehničke škole gdje smo našli zaklon od vjetra. Razvili smo zastavu neka vijori, dok smo se mi zagrijavali za početak utakmice.

Početak utakmice bio je zakazan za 19 sati. Mi smo dvadesetak minuta prije početka ušli u dvoranu. Kod ulaza bio je postavljen štand na kojem su se prodavale navijačke majice. Majice su prodavali dečki koji su vjerojatno igrači mlađih uzrasta kluba. Cijena majice je bila 40 kuna, kojih nisam imao tako da majicu nisam kupio, premda da sam imao novce vjerujem kako bi majicu kupio. Iste su se prodavale u dvije boje, plavoj i žutoj, koje su ujedno boje kluba budući da igrači ponekad igraju u plavim, a ponekad u žutim dresovima. Plava boja dresova bila bi glavna, dok bi žuta boja dresova bila pomoćna. Na majicama je sprijeda otisnut grb Rk Viro Virovitice (lav poput onoga na grbu grada ali s rukometnom loptom), dok je odostraga otisnut slogan naših rukometaša: "Tko leži, ne bježi!". Inače klasični sportski slogan primjenjiv na obrambene situacije.

Smjestili smo se na svojim već standardnim pozicijama na desnoj strani tribine, privezali smo samo jedan transparent i to "Lude babe". Kad je krenulo predstavljanje igrača krenuo sam mahati zastavom što je vjerujem lijepo izgledalo, a više sam puta tijekom utakmice mahao zastavom po nekoliko minuta, zatim malo odmorio, pa poslije ponovno mahao i tako do kraja utakmice. Što se tiče bodrenja nas dvojica smo se svako malo vremena solidno izderavali tijekom cijele utakmice: "Vi - ro - viti - ca!!!" i "Virka! Hej Hej!". Također smo svoje izderavanje pratili pljeskanjem ruku. U nekoliko navrata smo pozvali ostatak dvorane da nam se pridruži povicima: "Ajmo cijela dvorana!", na što nam se dio ljudi u dvorani pridružio i podržao nas pljeskanjem ruku uz tek možda pokoji povik. Ostali bodritelji su tako uglavnom ostali na svom standardnom načinu bodrenja.

Utakmica nije dobro počela po momčad Viro Virovitice, gosti iz nekoliko dobrih udaraca zabijaju golove, dok naši ne uspjevaju prikladno odgovoriti na napade gostiju. Veliku zaslugu za stvaranje prednosti momčadi Preloga ima gostujući golman koji u prvim minutama utakmice brani odlično, skida nekoliko zicera (situacija 1 na 1, udaraca sa 6 metara), a mislim kako je u početnim minutama uspio obraniti i sedmerac koji je bio dosuđen za momčad Viro Virovitice tako da imamo reprizu rezultata u Borovu samo u korist gostujuće ekipe. Bilo je 1:6 (+5 za Prelog). Domaći trener traži minutu udmora nakon koje naša ekipa počinje bolje igrati. Predost gostiju lagano se topi i momčad Viro Virovitice sve više stiže zaostatak za momčadi Preloga. U drugoj polovici prvog poluvremena naši poravnavaju rezultat, a nedugo zatim prelaze u vodstvo. Iako je postojala prilika da se na poluvrijeme ode i s većom prednosti, gosti iz Preloga uspjevaju održati svoj zaostatak na samo golu razlike tako da se na poluvrijeme odlazi rezultatom 14:13 (+1 za Viro Viroviticu).

Momčad Viro Virovitce solidno je odigrala prvo poluvrijeme, osim naravno početka poluvremena kada su zaostali pet golova razlike. Kao što je bilo očekivano, vidi se kako je to bolja momčad nego prošle sezone kada su se borili za ostanak (ove sezone nitko od drugoligaša ne ispada iz lige zbog preustroja). Uz nekoliko pojačanja uglavnom ili čak možda potpuno iz Rk Bjelovar (Igor Mostavac, Romano Šibarić, Matko Trajkovski), što ispada konstanta politike virovitičkog rukometnog kluba, koja su pojačala konkurenciju i podigla kvalitetu ali ne ugušila domaće igrače; veseli dobra igra domaćih igrača (Luka Poljak, Zoran Vojnović, Dario Uršanić, Danijel Runjak, Željko Majkovčan) u dvije prvenstvene utakmice koliko sam odgledao ove sezone. Uz nekoliko domaćih ozlijeđenih igrača čiji se doprinos očekuje nakon što se oporave od ozlijeda (Zlarin Rončević, Bojan Oklopčić, Marko Crljenić) očekujem da će Viro Virovitica izrasti u momčad koja će imati što pokazati do kraja prvenstva, a naravno i sljedećih godina jer proces građenja momčadi je dugotrajan proces, a rukomet je momčadski sport u kojemu je, kao i u drugim momčadskim sportovima, momčad iznad pojedinca tako da dobro sastavljena momčad može pobjediti skup individualno kvalitetnijih pojedinaca.

U drugo poluvrijeme momčad Viro Virovitice ušla je sa ciljem nastavka dobre igre u drugom dijelu prvog poluvremena i povećavanja prednosti pred gostima koja bi dovela do pobjede. Viro Virovitica tako dolazi do najveće prednosti na utakmici od tri gola razlike pri rezultatu 19:16 (+3 za Viro Viroviticu), međutim do više od tri pogotka razlike nismo došli. Momčad Preloga se ne predaje te poslije 50. minute čak dolazi u prednost od gola razlike koju Viro Virovitica odmah u sljedećem napadu poništava i donosi izjednačenje. Viro Virovitica ponovno igra dobro i dvije minute prije kraja ima prednost 30:27 (+3 za Viro Viroviticu). Ipak Prelog smanjuje na 30:29 (+1 za Viro Viroviticu). Pri sljedećem napadu Preloga suci sude sedmerac za goste i isključenje domaćeg igrača do kraja utakmice. Vjerujem kako je veći dio dvorane bio revoltiran tom sudačkom odlukom. Osobno sam tijekom utakmice na neke sudačke odluke koje nisu bile u korist Viro Virovitice vikao: "Uaa!". Druga Luda baba se derala: "Sudac kretenu, jebemo ti ženu!" i "Sudac amater, jebemo ti mater!", što nije pristojno. Vjerujeći, možda naivno, u poštenje sudaca koji bi trebali profesionalno i nepristrano suditi. Vjerujući kako je moguće da je prekršaj za sedmerac i isključenje uistinu postojao, te kako ga je sudac opravdano dosudio, premda nas je time onemogućio da u vremenu do kraja utakmice ponovno dođemo u rezultatsku prednost. Vjerujući također kako nam za neriješeni rezultat nisu krivi suci, iako nam nisu ni pomogli, dok su nam možda odmogli. Zaključujem kako smo bili bolji, međutim nesretno smo ostali bez pobjede. Osobno jesam. Priznajem, Poslao sam ga "u pićku materinu". Premda priznajem kako su suci sigurno bolje vidjeli situaciju od mene budući da se ista odigrala na suprotnom golu od strane tribina na kojima sam stajao. Zadnji napad do isteka vremena ima Viro Virovitica s igračem manje, napad koji ne uspijeva iskoristiti tako da lopta prelazi u posjed gostiju iz Preloga nekoliko sekundi prije isteka vremena utakmice. Gosti loptu zadržavaju u svom posjedu do sirene koja je označila istek vremena.

Poslije utakmice smo malo popričali s gostima iz Preloga. Pitali su nas da li mislimo da nam je sudac kriv. Mi smo rekli kako smo nezadovoljni odlukom o sedmercu i isključenju do kraja utakmice. Trener i neki igrači Preloga, čija je momčadska klupa u drugom poluvremenu bila smještena nedaleko od nas, pohvalili su naše navijanje i vizualni identitet govoreći kako lijepo izgleda te priželjkujući da je bar više toga na rukometnim utakmicama. Trener nas je pozvao na piće u birtiju preko dvorane međutim nije nam se čekalo, već smo imali plan krenuti doma nešto ubaciti u kljun i pogledati nogometnu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2008.: Hrvatska - Izrael koja je već tada bila počela.