Image Hosted by ImageShack.us

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog o nogometnom klubu iz Virovitice i navijačkoj skupini Lude Babe.

managed fund
managed fund Counter
posjetitelja

e-mail adresa:
luda.baba@yahoo.com

Sljedeće utakmice

Finale županijskog rukometnog kupa:
Rk Viro Virovitica
- Rk Slatina
Dvorana tehničke škole
10.12.2009 u 19 sati

Tablica 2. HRL sjever

11. kolo:
1. Brod Konstruktor...20
2. Spaćva...................15
3. Vidovec..................13
4. Trnovec..................13
5. Viro Virovitica.....12
6. Petrijevci.(-1).........12
7. AG Dinas...............10
8. KTC Križevci.........10
9. Koprivnica...............9
10. Požega................8
11. Borovo.(-1)..........8
12. NEXE 2...............0

Arhiva

26.09.2007., srijeda

Ovog vikenda počinje prvenstvo 2. HRL sjever...

Ovog vikenda Rk Viro Virovitica odigrati će utakmicu prvog kola prvenstva druge hrvatske rukometne lige sjever sezone 2007./2008. na domaćem terenu protiv momčadi Livade Brod iz Slavonskog Broda.

Prošle sezone momčad Viro Virovitice u zadnjim se kolima spasila od ispadanja iz druge lige, a nakon završetka prvenstva čekala je rasplet kvalifikacija za ulazak u prvu ligu gdje je ovisila o prolazu Bjelovara u prvu ligu. Nakon plasmana Bjelovara u prvu ligu ostanak Viro Virovitice u drugoj ligi bio je siguran. Prošle sezone momčad Viro Virovitice bila je sastavljena gotovo 100% od domaćih igrača. Mnogima od tih igrača prošla sezona bila je prva ozbiljna seniorska natjecateljska sezona. Momčad je prošle sezone u prvom dijelu prvenstva upisivala same poraze, tek koju neriješenu utakmicu, sve dok na polusezoni nije došao trener Zenon Vidović nakon čega se u drugom dijelu prvenstva momčad polako počela dizati, došla do prvih pobjeda i osigurala ostanak.

Ove sezone od Viro Virovitice može se očekivati više od borbe za ostanak u ligi. Prošlogodišnja momčad ove sezone biti će uigranija i na višoj razini, a uz nekoliko pojačanja sa strane, momčad Viro Virovitice ove bi sezone mogla biti solidna drugoligaška momčad. Naravno, ukoliko se želi držati visoko na prvenstvenoj ljestvici u domaćim se utakmicama mora pobjeđivati. Prva prilika za pobjedu na domaćem parketu pruža se u prvom kolu kada u Viroviticu dolazi drugoligaška momčad iz Slavonskog Broda.

Raspored utakmica Viro Virovitice u 2. HRL sjever 2007./2008.:

1. kolo: Viro Virovitica - Livada Brod
2. kolo: Borovo - Viro Virovitica
3. kolo: Viro Virovitica - Prelog
4. kolo: Slatina - Viro Virovitica
5. kolo: Viro Virovitica - Županja
6. kolo: Spačva Vinkovci - Viro Virovitica
7. kolo: Viro Virovitica - Đakovo
8. kolo: Viro Virovitica - AG Dinas Đurđenovac
9. kolo: Ivančica Ivanec - Viro Virovitica
10. kolo: Viro Virovitica - Koprivnica
11. kolo: Nova Gradiška - Viro Virovitica
12. kolo: Livada Brod - Viro Virovitica
13. kolo: Viro Virovitica - Borovo
14. kolo: Prelog - Viro Virovitica
15. kolo: Viro Virovitica - Slatina
16. kolo: Županja - Viro Virovitica
17. kolo: Viro Virovitica - Spačva Vinkovci
18. kolo: Đakovo - Viro Virovitica
19. kolo: AG Dinas Đurđenovac - Viro Virovitica
20. kolo: Viro Virovitica - Ivančica Ivanec
21. kolo: Koprivnica - Viro Virovitica
22. kolo: Viro Virovitica - Nova Gradiška

Mi navijači podržavati ćemo Rk Viro Viroviticu u predstojećoj rukometnoj sezoni. Osobno neću biti u mogućnosti doći na otvaranje prvenstva kod kuće protiv Livade Broda iz razloga što sam za vikend u Zadru na vjenčanju u funkciji pratioca od kume. Razgovarao sam s ostatkom navijača, svi su iskazali veće zanimanje za gostovanja nego na domaće utakmice, i svi su iskazali želju za odlaskom na utakmicu drugog kola Borovo - Viro Virovitica. U tu svrhu pokušavamo organizirati neki prijevoz. Kako stvari stoje 90% ćemo ići na to gostovanje. Nadalje, gledajući raspored u 4. kolu nameće se zanimljivo gostovanje kod županijskog rivala momčadi Rk Slatine u Slatini. Nadam se kako bi se za to gostovanje mogli okupiti u većem broju.

23.09.2007., nedjelja

1. ŽNL 5. kolo: Nk Podgorje - Nk Mladost Čačinci i Nk Sokol Milanovac - Nk Munja Veliki Rastovac

Od utakmica 5. kola želio sam pogledati utakmicu u Podgorju između domaćeg Podgorja i gostujuće Mladosti iz Čačinaca, prvenstveno zbog toga što sam očekivao na utakmici vidjeti Alkose, navijačku skupinu Čačinačke Mladosti. Oko 16 sati, sjeo sam na bicikl i stigao na igralište u Podgorju malo prije početka utakmice. Početak utakmice popratilo je tek nekoliko desetaka gledatelja, možda zbog toga što je utakmica počela pola sata ranije nego utakmice prijašnjih kola. Momčad Podgorja nastupala je u plavim dresovima, dok je momčad Mladosti iz Čačinaca nastupala u crveno-žutoj kombinaciji. Od Alkosa na utakmici nije bilo niti "A". Jesu li imali drugih obaveza ili bili zauzeti ili bez prijevoza ili što? Tko će ga znati?

Image Hosted by ImageShack.us

Prije početka utakmice igrači obje momčadi, zajedno sa sucima, okupili su se oko kruga na centru igrališta i održali minutu šutnje u počast fair play-a. Bilo mi je malo čudno, budući da mi je minuta šutnje uvijek bila asocijacija na počast nekome preminulome, tako da mi se činilo kao da odavaju počast preminulom fair play-u. Bilo bi bolje da su svi zajedno držali neki transparent s nekom porukom ili nešto, ali dobro.

Početkom utakmice momčad Podgorja je stisnula pokušavajući doći u rano vodstvo. Učinilo mi se kako je trener Podgorja za ovu utakmicu malo izmješao sastav tako da mi se činilo kako neki igrači ne igraju na svojim uobičajnim pozicijama. Najopasniji pojedinac momčadi Podgorja u prvom poluvremenu, osobito u prvoj polovici prvog poluvremena, bio je napadač i desetka Ivica Šarfi. Isti igrač imao je najveću priliku u prvom poluvremenu kada je iskosa s desne strane išao sam prema golu gostiju, međutim snažan udarac odlazi van okvira gola. Osim te prilike isti igrač je više puta iz raznih situacija pucao prema golu gostiju iz Čačinaca. Napadač Podgorja je osim udaraca osvajao prostor, borio se za lopte, bio stalna prijetnja obrani Mladosti iz Čačinaca. Nije se libio ni ulaženja u duele poput prikazanog na slici gdje se dogodio žestoki sudar na sredini terena.

Image Hosted by ImageShack.us

Uz udarce iz daljine momčad Podgorja odigrala je nekoliko akcija u kojima proigravanja umalo da nisu donijela rezultatsku prednost budući da, da su proigravanja kojim slučajem prošla, igrači Podgorja došli bi u mrtve šanse pred golom Mladosti iz Čačinaca. Već u prvom poluvremenu trener domaćina obavlja izmjenu kojom u sredinu uvodi mladog igrača nižeg rasta koji bi mogao igrati i za juniorsku momčad, a koji je pokazao znanje s loptom i svojom igrom dobro povezivao redove momčadi Podgorja.

Momčad iz Čačinaca u prvom dijelu se pokazala kao mlada i dobra momčad, koja je smireno otklanjala opasnosti po svoja vrata i također mirno odoljevala pritisku domaće momčadi. Igrali su svoju igru, a prilike su imali uglavnom preko udaraca izvan šesnaesterca, s udaljenosti od oko dvadesetak metara. U prvom poluvremenu uputili su oko pet takvih udaraca koji nisu bili ni snažni ni precizni tako da ih je vratar Podgorja lako branio. Ipak mislim kako je to dobra taktika, treba pucati po golu, bolje tako nego kombinirati i pokušavati s loptom se ušetati u gol. Da je koji udarac bio jači ili precizniji donio bi im prednost.

Poluvrijeme je završilo rezultatom 0:0. Domaćini su imali izglednije prilike koje nisu uspjeli realizirati. Pitanje je jesu li ih neiskorištene prilike koštale pa su u drugom poluvremenu primili pogodak ili su ipak uspjeli u drugom poluvremenu doći do prednosti. Meni je mirišalo kao da bi utakmica mogla završiti neodlučeno.

Na kraju poluvremena sjeo sam na bicikl s željom da se malo provozam i zaputio se prema Milanovcu gdje se igrala utakmica između domaćeg Sokola i Munje iz Velikog Rastovca. Treablo mi je dvadeset minuta od igrališta u Podgorju do igrališta u Milanovcu, budući da nisam baš u formi, a i mom biciklu je potreban remont. Dogovorio sam već s bicikl majstorom da ću staviti nove točkove budući da stari ne valjaju. Zadnji točak mi ide u osmicu zbog puknute žbice, koja je pukla po drugi put, a svako malo gume moram pumpati jer ispuštaju same od sebe. Bicikl je odličan, 15 godina stari Rog trkaći bicikl, samo da novi točkovi dođu na njega. S njim sam prešao put, vozeći sam, od centra Virovitice (od Robne kuće) do ulaza na ribnjake što je nekih sedam kilometara za dvanaest i pol minuta. Kada smo nas trojica vozili isti put stigli smo za manje od dvanaest minuta zbog toga što je lakše voziti u grupi kada jedan drugog potiče da vozi brže, dok čovjek kada vozi sam i umori se nesvjesno uspori ili održava brzinu, a nema nikoga da ga potakne da ubrza vožnju. Tako i na npr. Tour de France biciklisti voze u momčadima, što ima svojih prednosti, osim u etapama koje voze na štopericu koje su, osim brdskih etapa, najzahtjevnije.

Utakmica u Podgorju započela je i završila nešto ranije, dok je utakmica u Milanovcu započela nešto kasnije tako da sam stigao prije početka drugog poluvremena. Smjestio sam se uz igralište i pitao linijskog suca koliki je rezultat i on mi je rekao 2:1 za Munju iz Hrastovca. Nije mi bilo jasno kako su gosti mogli voditi na poluvremenu ali bilo je tako. Drugi dio momčad Sokola iz Milanovca započela je s tri napadača, u formaciji 3-4-3, ili 3-4-1-2, kako se gleda. Mela nije igrao u sredini terena, mora biti da je u pitanju ili ozlijeda ili tri žuta kartona zbog čega je morao pauzirati utakmicu. Obrana standardna Đudi (kapetan), Damir Majtanić i Vlado Petras. U sredini dva bočna Dina i Bišćan, te Tole i Subi. Beni je bio recimo povučeni napadač, koji se trebao ubacivati naprijed, dok su čisto u napadu igrali Wummy i Marvan.

Drugo poluvrijeme igrala se jednosmjerna utakmica u kojoj su sve akcije išle prema golu gostiju iz Velikog Rastovca. Gosti su imali pokušaje iz kontra napada, budući da im se otvaralo puno prostora kada se cijela momčad Sokola pomaknula prema golu gostiju. Međutim, ništa opasno se nije izrodilo iz tih kontra napada, jedine prilike su bile one koje je obrana Sokola svojom nespretnošću dopustila. Uz nekoliko udaraca iz kuta, to je bilo to od napadačkih pokušaja momčadi Munje iz Velikog Rastovca u drugom poluvremenu.

Napade Sokola vukli su Damir Majtanić, koji je to dobro radio, i Bišćan na desnoj strani koja mi se činila aktivnija i opasnija od lijeve, te Vlado Petras i Dina na lijevoj strani. Poneke lopte išle su u sredinu gdje ih je prihvaćao Beni ili netko drugi od napadača kada su se povukli prema natrag. Nekoliko akcija Sokola završeno je udarcima prema golu u situacijama kada su napadači imali bolja rješenja u proigravanju suigrača koji su se nalazili u boljim pozicijama.

Image Hosted by ImageShack.us

Kontoverzna situacija na utakmici dogodila se kada je Marvan pao u šesnaestercu gostiju međutim sudac Darko Gojmerac pokazuje na udarac iz kuta. Naravno da sam povikao tražeći jedanaesterac i da sam želio da ga sudac svira zato što simpatiziram momčad Sokola iz Milanovca. Međutim, pokušati ću sagledati objektivno sitaciju kako se vidjela s mjesta gdje sam stajao. Bilo je tako da je obrambeni igrač Munje iz Velikog Rastovca stavio ruku na Marvanovo rame nakon čega je Marvan pao. Koliko je jak bio kontakt ne mogu procjeniti međutim kontakta je bilo i Marvan je bio spriječen u igri. Sudac nije dosudio jedanaesterac, međutim da ga je dosudio nitko mu ništa ne bi rekao. Vidio sam jedanaesterce dosuđene i zbog manjih stvari.

Momčad Sokola oko 70. minute utakmice uspjeva poravnati rezultat. Jedna lopta iz dubine, odskače od zemlje izvan šesnaesterca i kreće se prema golu iza zadnje linije obrane gostiju. Obrambeni igrači gostiju kreću se prema svome golu i prema lopti pripremajući se izbiti ju, međutim ispred jednog od obrambenih igrača gostiju nogu podmeće Wummy koji tako stiže prvi na loptu i upućuje ju u mrežu.

Nakon toga nastavlja se pritisak Sokola gdje do kraja prilike imaju Wummy i Marvan udarcima glavom koji odlaze pored gola. Trener u igru uvodi Pajića umjesto Subija, uvodeći svježinu u sredinu terena. Pred kraj utakmice nakon jednog prodora po desnom boku i upućenog centaršuta ozlijedio se Bišćan. Bio je to sudar s suparničkim obrambenim igračem, a možda se i krivo dočekao na nogu nakon udarca, uglavnom nije mogao nastaviti igru. Ušle su još zamjene Bane i Teri, međutim momčad Sokola nije uspjela slomiti otpor gostujuće Munje iz Velikog Rastovca.

Utakmica je završila rezulatom 2:2 što je još jedan domaći kiks momčadi Sokola koja se pokazuje kao momčad koja bolje igra u gostima nego kod kuće. Tako su do sada kod kuće odigrali dvije utakmice od koje su jednu izgubili, jednu odigrali neriješeno i osvojili jedan bod od mogućih šest. Dok su u gostima od tri utakmice, dvije pobijedili, jednu odigrali neriješeno i osvojili sedam bodova od mogućih devet.

22.09.2007., subota

O 6. kolu 3. HNL istok, 5. kolu 4. HNL sjever B, 4. kolu 1. i 2. ŽNL i 2. kolu 3. ŽNL...

Rezultati 6. kola 3. HNL istok:

Koprivnica - Mladost Ždralovi 3:0
Nedelišće - Grafičar Vodovod Osijek 1:2
Croatia Đakovo - Slavonija Požega 3:0
Suhopolje - Višnjevac 2:2
Šokadija Stari Mikanovci - Graničar Županja 3:1
Sloboda Varaždin - Križevci 1:3
Slavija Pleternica - Virovitica 1:3
Olimpija Osijek - Mladost Cernik 2:1
Bjelovar - Čakovec 1:0

Tablica nakon 6. kola:

1. Olimpija Osijek......................6 6 0 0 11:3 18
2. Višnjevac..............................6 4 1 1 18:9 13
3. Koprivnica............................6 4 1 1 12:3 13
4. Virovitica................................6 4 1 1 13:8 13
5. Križevci.................................6 4 0 2 10:8 12
6. Mladost Cernik.......................6 3 1 2 13:11 10
7. Nedelišće.............................6 3 1 2 10:9 10
8. Bjelovar.................................6 3 1 2 3:4 10
9. Graničar Županja....................6 2 3 1 8:6 9
10. Grafičar Vodovod Osijek.........6 3 0 3 8:8 9
11. Suhopolje.............................6 2 2 2 6:4 8
12. Čakovec................................6 2 1 3 8:5 7
13. Šokadija Stari Mikanovci........6 2 1 3 9:9 7
14. Croatia Đakovo.......................6 2 1 3 11:12 7
15. Slavija Pleternica..................6 0 3 3 6:11 3
16. Mladost Ždralovi....................6 0 2 4 4:11 2
17. Slavonija Požega...................6 0 1 5 2:17 1
18. Sloboda Varaždin..................6 0 0 6 2:16 0

Parovi 7. kola 3. HNL istok:

Čakovec - Koprivnica
Mladost Cernik - Bjelovar
Virovitica - Olimpija Osijek
Križevci - Slavija Pleternica
Graničar Županja - Sloboda Varaždin
Višnjevac - Šokadija Stari Mikanovci
Slavonija Požega - Suhopolje
Grafičar Vodovod Osijek - Croatia Đakovo
Mladost Ždralovi - Nedelišće

Sve utakmice 7. kola igraju se u subotu 22. rujna s početkom u 16 sati i 30 minuta. Derbi kola nesumnjivo je susret Virovitica - Olimpija Osijek, susret koji će pokazati pravu snagu obje momčadi. Olimpija je u prvih 6 kola upisala same pobjede i stvorila 5 bodova prednosti pred pratiteljima, ako niz pobjeda nastavi u Virovitici biti će to dokaz snage i poruka kako tu momčad malo tko u ligi može zaustaviti. Virovitica traži tri boda na domaćem travnjaku, kao nastavak niza dobrih rezultata, čime bi se održala u vrhu ljestvice i smanjila zaostatak za vodećom momčadi na samo 2 boda.

Rezultati 5. kola 4. HNL sjever B:

Mladost Molve - Podravac Virje 3:3
Daruvar - Pitomača 0:0
Zdenka Veliki Zdenci - Garić Garešnica 1:2
Papuk Orahovica - Slatina 1:1
Gradina - Graničar Đurđevac 4:2
Croatia Grabrovnica - Kalinovac 2:1
Mladost Kloštar Podravski - Čazma 1:0
Sloga Koprivnički Ivanec - Kamen Sirač 3:3

Tablica nakon 5. kola:

1. Podravac Virje...........................5 4 1 0 23:8 13
2. Kalinovac..................................5 4 0 1 16:2 12
3. Pitomača..................................5 3 1 1 9:4 10
4. Kamen Sirač............................5 3 1 1 12:12 10
5. Gradina....................................5 3 0 2 11:15 9
6. Papuk Orahovica.......................5 2 2 1 9:6 8
7. Garić Garešnica.......................5 2 1 2 8:9 7
8. Mladost Kloštar Podravski..........5 2 1 2 5:9 7
9. Graničar Đurđevac....................5 2 1 2 4:11 7
10. Mladost Molve...........................5 1 3 1 13:8 6
11. Zdenka Veliki Zdenci..................5 2 0 3 9:10 6
12. Slatina....................................5 1 2 2 5:6 5
13. Sloga Koprivnički Ivanec............5 1 1 3 13:19 4
14. Croatia Grabrovnica....................5 1 1 3 4:10 4
15. Čazma....................................5 1 0 4 6:10 3
16. Daruvar....................................5 0 1 4 1:9 1

Parovi 6. kola 4. HNL sjever B:

Podravac Virje - Kamen Sirač
Čazma - Sloga Koprivnički Ivanec
Kalinovac - Mladost Kloštar Podravski
Graničar Đurđevac - Croatia Grabrovnica
Slatina - Gradina
Garić Garešnica - Papuk Orahovica
Pitomača - Zdenka Veliki Zdenci
Mladost Molve - Daruvar

Utakmice 6. kola 4. HNL sjever B također se igraju u subotu 22. rujna s početkom u 16 sati i 30 minuta. Utakmice 5. kola obilježili su kiksevi momčadi s vrha tablice koje su osvojile tek pokoji bod, međutim poredak na vrhu tablice se nije mijenjao. Derbi 6. kola igra se u Virju gdje Podravac dočekuje Kamen iz Sirača. Ostale vodeće momčadi sljedeće kolo igraju domaće utakmice i sve se naravno nadaju pobjedi i novim trima bodovima. Županijski derbi igra se u Slatini između istoimenog domaćina i momčadi Gradine.

Rezultati 4. kola 1. ŽNL VPŽ:

Lukač 05 - Sokol Milanovac 2:3
Munja Veliki Rastovac - Turanovac 1:2
Omladinac Korija - Dinamo Kapela Dvor 1:0
Bilogora Špišić Bukovica - Podgorje 3:1
Mladost Čačinci - Voćin 3:0
Bratstvo Gornje Bazije - Mikleuš 2:1
Sloga Zdenci - Crnac 3:0

Tablica nakon 4. kola:

1. Dinamo Kapela Dvor.............4 3 0 1 8:2 9
2. Omladinac Korija..................4 3 0 1 7:3 9
3. Sloga Zdenci........................4 2 1 1 9:5 7
4. Sokol Milanovac....................4 2 1 1 10:7 7
5. Mikleuš.................................4 2 0 2 6:4 6
6. Podgorje............................4 2 0 2 6:8 6
7. Bilogora Špišić Bukovica.......4 2 0 2 5:7 6
8. Bratstvo Gornje Bazije........4 2 0 2 5:7 6
9. Voćin....................................4 2 0 2 5:9 6
10. Mladost Čačinci....................4 1 2 1 7:5 5
11. Turanovac.........................4 1 2 1 7:8 5
12. Crnac.................................4 1 1 2 4:7 4
13. Lukač 05..............................4 1 1 2 10:14 4
14. Munja Veliki Rastovac........4 0 0 4 3:10 0

Parovi 5. kola 1. ŽNL VPŽ:

Mikleuš - Sloga Zdenci
Crnac - Lukač 05
Voćin - Bratstvo Gornje Bazije
Podgorje - Mladost Čačinci
Dinamo Kapela Dvor - Bilogora Špišić Bukovica
Turanovac - Omladinac Korija
Sokol Milanovac - Munja Veliki Rastovac

Utakmice 5. kola prve županijske nogometne lige igraju se u nedjelju 23. rujna s početkom u 16 sati i 30 minuta, osim obećavajuće zanimljive utakmice Mikleuš - Sloga Zdenci koja se igra u subotu u isto vrijeme. Utakmica prošlog kola koju sam gledao samo prvo poluvrijeme nakon kojeg je bilo 0:0, između Omladinca iz Korije i Dinama iz Kapela Dvora, završila je rezultatom 1:0 za Omladinac što je neiznenađujući rezultat budući da su te dvije momčadi podjednake tako da je u ovom slučaju ipak domaći teren donio prevagu na stranu momčadi iz Korije. Što se tiče prvenstva, poznato je kako se ono ne osvaja na derbijima, tako da čak i nakon poraza u izgledima osvajanja naslova bolje stoji momčad Dinama iz Kapela Dvora koja još nije upisala niti jedan kiks, kojega je momčad Omladinca iz Korije upisala u Podgorju porazom od 2:0. Nije tajna, niti pokušavam skrivati, kako su moje simpatije potpuno na strani momčadi Sokola iz Milanovca koja je čudesnim preokretom u Lukaču zadržala priključak s vrhom ljestvice za kojim zaostaje samo dva boda. Sljedeće kolo Sokol igra kod kuće s posljednje plasiranom momčadi na ljestvici, s Munjom iz Velikog Rastovca, momčadi koja do sada nije upisala niti jedan bod. Ipak, ozbiljnost se traži u svakoj utakmici...

Rezultati 4. kola 2. ŽNL VPŽ skupina Virovitica-Pitomača:

Domus Sveti Đurađ - Bušetina 0:1
Sloga Dugo Selo Lukačko - Graničar Okrugljača 2:3
BNK Brezovica - Mladost Vukosavljevica 2:1
Rezovac - Tehničar Cabuna 1:2
Napredak Rušani - Sloga Kladare 6:1
Mladost Stari Gradac je bila slobodna

Tablica nakon 4. kola:

1. Graničar Okrugljača....................4 3 1 0 13:4 10
2. BNK Brezovica.............................4 3 0 1 6:4 9
3. Bušetina......................................4 2 1 1 5:4 7
4. Rezovac......................................4 2 0 2 11:6 6
5. Tehničar Cabuna........................3 2 0 1 8:4 6
6. Mladost Stari Gradac..................3 1 1 1 3:3 4
7. Sloga Dugo Selo Lukačko...........4 1 1 2 7:11 4
8. Domus Sveti Đurađ.....................4 1 1 2 6:10 4
9. Napredak Rušani......................3 1 0 2 9:8 3
10. Sloga Kladare.............................3 1 0 2 3:8 3
11. Mladost Vukosavljevica.............4 0 1 3 3:12 1

Parovi 5. kola 2. ŽNL VPŽ skupina Virovitica-Pitomača:

Sloga Kladare - Domus Sveti Đurađ
Tehničar Cabuna - Napredak Rušani
Mladost Stari Gradac - Rezovac
Graničar Okrugljača - BNK Brezovica
Bušetina - Sloga Dugo Selo Lukačko
Mladost Vukosavljevica je slobodna

Utakmice 2. ŽNL VPŽ skupina Virovitica-Pitomača igraju se u nedjelju s početkom u 16 sati i 30 minuta. Moram ustvrditi kako me je momčad Rezovca razočarala, budući da sam očekivao više od te momčadi sudeći po maestralnom osvajanju prošlogodišnjeg prvesntva i uvodu u ovo prvenstvno. Koliko sam upoznat u momčadi Rezovca igraju kvalitetni igrači poput Ladovića, koji je poznati igrač županijske lige i ovih prostora, i Mire Pilingera, tako da mi nije jasno ovo prosipanje bodova u prvenstvu u kojemu se kiksevi skupo plaćaju. Graničar iz Okrugljače zato suvereno gazi prema osvajanju naslova prvaka. Momčadi Graničara bio bi to drugi naslov zaredom, budući da su prošle godine također bili prvaci nakon gašenja, a time i istupanja momčadi Virovitice (2) iz natjecanja. Veliki derbi sljedećeg kola igra se upravo u Okrugljači gdje domaći Graničar igra protiv drugoplasiranog BNK iz Brezovice. Pobjedom bi Graničar odmakao na prednost od 4 boda, koja omogućuje puno komotniju situaciju budući da u tom slučaju momčad čak i u slučaju poraza ostaje na prvom mjestu.

Rezultati 2. kola 3. ŽNL VPŽ:

Orešac - Otrovanec 0:3 (bez borbe)
Aršanj Sedlarica - Turnašica 0:2
Slavonac Novaki - Podravec Dinjevac 2:1

Tablica nakon 2. kola:

1. Slavonac Novaki.......................2 2 0 0 7:2 6
2. Turnašica.................................2 2 0 0 5:2 6
3. Otrovanec................................2 1 0 1 5:3 3
4. Podravec Dinjevac...................2 0 1 1 3:4 1
5. Aršanj Sedlarica.......................2 0 1 1 2:4 1
6. Orešac.....................................2 0 0 2 1:8 0

Parovi 3. kola 3. ŽNL VPŽ:

Podravec Dinjevac - Orešac
Turnašica - Slavonac Novaki
Otrovanec - Aršanj Sedlarica

Utakmice 3. ŽNL, kao i utakmice u ostalim županijskim nogometnih ligama, počinju u nedjelju 23. rujna u 16 sati i 30 minuta. U 3. kolu derbi se igra u Turnašici između domaće Turnašice i Slavonca iz Novaka. Pitanje je koja od momčadi 3. ŽNL ima ambicije za viši rang. Možda je to upravo momčad Turnašice, budući da je momčad iz susjednog sela - Mladost iz Vukosavljevice, prije dvije godine otišla iz treće u drugu županijsku ligu, sada i Turnašičani žele viši rang. Možda je to Slavonac iz Novaka kojemu je ovo prva sezona službenih natjecanja tako da kod njih vjerujem ima poleta.

16.09.2007., nedjelja

1. ŽNL 4. kolo: Nk Omladinac Korija - Nk Dinamo Kapela Dvor i Nk Lukač 05 - Nk Sokol Milanovac

Danas od 16 sati i 30 minuta igrale su se utakmice 4. kola prve županijske nogometne lige. Derbi kola igrao se u Koriji pa sam se tamo i zaputio. Vrijeme je bilo odlično za igru, temperatura možda za koji stupanj viša od idealne, sunčano bez oblačka na nebu. Premda još službeno nismo kalendarski ušli u jesen, klimatološki jesen je već počela početkom rujna. Nekoliko kišnih dana zaredom početkom mjeseca najavili su kraj ljeta, a u sljedećem tjednu meteorolozi najavljuju nove kišne dane. Pred kraj prvenstva mogu se očekivati utakmice po kiši i blatu što je puno manje ugodno za gledanje, a kamoli za igranje.

Image Hosted by ImageShack.us

Momčadi koje su se prošle sezone borile za naslov prvaka prve županijske lige, ove sezone susrele su se u 4. kolu kao drugoplasirana i vodeća momčad prvenstva. Omladinac iz Korije igrao je u bijelim dresovima, dok je Dinamo iz Kapela Dvora igrao u narančastim dresovima. Igralo se fer i korektno. Nije bilo grubih startova ni s jedne ni s druge strane. Igrači su težili nadigravanju što je kao posljedicu imalo lijep nogomet u kojem su gledatelji mogli uživati. U prvom poluvremenu Omladinac iz Korije zaprijetio je golu gostiju nakon solo akcije svoje desetke Igora udarcem iz daljine. Isti igrač poslije je pokušao ponono zaprijetiti golu gostiju udarcem iz daljine međutim neprecizno. Priliku za Omladinac također je ima lijevi bočni Fuki koji pogađa vanjski dio mreže. Činilo mi se kako Omladinac opasnije napada po lijevoj strani nego po desnoj. U veznom redu Omladinca svoju ulogu odigrao je Ratko Grbić, Herc je igrao desnog bočnog. Obranu momčadi iz Korije sigurno je predvodio zadnji čovjek obrane, uz njega zamjetio sam lijevog stopera koji je dobro odigrao i pripomogao spomenutoj lijevoj strani momčadi Omladinca koja mi se činila opasnija (nekim igračima ne znam imena a ne bih sad htio pogađati). Ostale prilike Omladinca u prvom poluvremenu uglavnom su bili udarci glavom nakon izvedenih kornera ili centaršuteva. Sve prilike su bile neiskorištene bilo centaršutevi bili malo neprecizni pa ih igrači nisu mogli dobro zahvatiti, bilo na dobre lopte igrači nisu uspjeli glavom uputiti dobar udarac na gol.

Image Hosted by ImageShack.us

Momčad Dinama iz Kapela Dvora prihvatila je nadigravanje s momčadi Omladinca i cijelo prvo poluvrijeme dobro parirala domaćinima. Najveću priliku imali su kada se na loptu upućenu iz slobodnog udarca u šesnaesterac domaćih bacio igrač Dinama iz Kapela Dvora i zakačio loptu glavom. Međutim golman Omladinca bio je siguran na golu. Bio je siguran u nekoliko navrata cijelo prvo poluvrijeme. Kao što sam već napisao momčad Dinama iz Kapela Dvora dobra je momčad pokrivena na svim pozicijama, posebno sam zamijetio kvalitetne igre desnog stopera i veznog reda. Dinamo iz Kapela Dvora također ima svoju desetku, majstora u veznom redu, koji je ovaj put igrao bez steznika tako da pretpostavljam kako je zaliječio ozlijedu. Trener momčadi Dinama iz Kapela Dvora aktivno sudjeluje u igri tako da glavni sudac mora dolaziti do klupe momčadi iz Kapela Dvora intervenirati i smirivati situaciju.

U prvom poluvremenu koje sam pogledao mislim kako je Omladinac iz Korije više pritiskao momčad Dinama iz Kapela Dvora, dok su prilike iz brzih akcija Dinama iz Kapela Dvora bile opasnije. Nakon što je sudac označio kraj prvog poluvremena sjeo sam u auto i krenuo prema Lukaču. Od Korije prema Virovitici, pa kod ulaza u Viroviticu na zaobilaznicu prema sjeveru, nakon silaska s zaobilaznice prvo skretanje desno je Lukač. Stigao sam taman prije početka drugog poluvremena, međutim kolega me zvao na mobitel pa sam pričao s njim tako da je, kada sam ušao na igralište koje je od ceste odvojeno redom čempresa utakmica već bila počela. Za vrijeme tih nekoliko minuta drugog poluvremena Lukač 05 postigao je pogodak i poveo s 1:0.

Sokol iz Milanovca nastupao je u crvenim dresovima u standardnoj postavi osim što nije bilo Vlade Petrasa na poziciji lijevog stopera koji je jučer imao svatove na što sam otprije posumnjao kada sam prolazeći pored njegove kuće u Basaričekovoj ulici na kapiji vidio izvješenu zastavu, natpis "Dobro došli" i podignut veliki šator u dvorištu. Na lijevom boku igrao je Teri, u napadu uz Wummyja igrao je Pajić. Ostatak momčadi bio bi standardan kako su započeli utakmice u prva dva prvenstvena kola.

U pokušajima stizanja zaostatka vodstva domaće momčadi Lukača 05, momčad Sokola pokušavala je kombinirati u veznom redu i stvarati prilike za napadače. Kako nije išlo Mela je pokušao solo akcijom i udarcem iz daljine. Wummyja nekoliko puta ruše obrambeni igrači Lukača 05 što sudac označava kao slobodni udarac za goste. Slobodne udarce izvodi Subi i to dobro. Nakon jednog udarca gdje je uputio jaku prizemnu loptu nastaje gužva u šesnaestercu, ali lopta se na sreću domaće momčadi ne odbija na nogu nekome od gostujućih igrača. Momčad Sokola nekoliko je puta stvorila gužvu u protivničkom šesnaestercu međutim lopta nikako nije htjela iz odbitka pasti na nogu nekome iz momčadi Sokola.

Unatoč napadima momčadi Sokola u obrani je curilo pa tako Lukač 05 dolazi u nekoliko izglednih situacija koje ne koriste ili ih Graša brani. Ipak, iz jednog slobodnog udarca s desne strane napada Lukača 05 domaći povećavaju svoje vodstvo. Na ubačenu visoku loptu u šesnaesterac glavu postavlja jedan igrač domaćih od koje lopta skreće u mrežu. Bila je to loše postavljena obrana domaćih, nije bilo skoka obrambenih igrača, bila je to također strana na kojoj bi stajao Vlado Petras da nije svatova, ali neka je svatova biti će još utakmica.

Nakon zaostatka od 2:0, momčad Sokola kreće s centra i dalje tražeći šanse za postizanje pogotka. Nisu ni igrali toliko loše koliko ih pretpostavljam nije išlo. Potez za preokret bila je zamjena koju je obavio Dara Klimek kada je umjesto Pajića uveo Benija. Malo se igralo na isti način kao cijelo drugo poluvrijeme a onda je krenuo preokret u režiji Antonia Terihaja - Terija i Tomislava Benete - Benija.

Prvi pogodak je došao iz akcije u kojoj je lopta kružila oko obrane domaćih. Kada ju je na lijevom boku primio Teri, Beniju se otvorio prostor na desnoj strani. Beni je utrčavao u prostor signalizirajući da mu Teri doda loptu što je ovaj učinio. Zaleđa nije bilo i Beni je našavši se jedan na jedan s golmanom gurnuo loptu pored golmana uz lijevu stativu gola. Nedugo zatim u jednoj drugoj akciji lopta se opet našla kod Terija na lijevom boku na udaljenosti od nešto više od dvadeset metara. Teri je opalio neobranjivu loptu koja je isprva išla visoko a zatim se oštro spuštala ravno u rašlje. Neki od komentara gledatelja bili su kako dva golmana to ne bi mogla obraniti. Bilo je to izjednačenje za 2:2 ali to nije bilo sve. Malo poslije iz jednog kontranapada gdje je Beni proigran po lijevoj strani dok je Wummy pratio akciju momčad Sokola dolazi do vodstva od 3:2.

Image Hosted by ImageShack.us

Na slici je početak te akcije za vodstvo gostiju, a u nastavku Beni koji upućenu loptu stiže sa strane upućuje centaršut na Wummyja koji se nalazio u šesnaestercu oko crte peterca. Između njih dvojice nalazio se obrambeni igrač Lukača 05 koji u pokušaju da otkloni opasnost glavom upućuje loptu u vlastitu mrežu. Do kraja utakmice nije puno ostalo, a ništa se značajnije nije dogodilo. Momčad Sokola ozbiljno je privela utakmicu kraju ne omogućivši Lukaču 05 priliku da ugrozi vrijedno stečenu pobjedu. Oko 90 minute Dara Klimek radi još jednu zamjenu gdje iz igre vadi Wummyja koji od suprotne korner zastavice polako i prepredeno dolazi do mjesta gdje izlazi iz igre, gdje ga zamjenjuje Marvan. Sudac ubrzo svira kraj utakmice u kojoj je momčad Sokola ostvarila veliki preokret i upisala vrijedna tri gostujuća boda.

Kada sam odlazio s igrališta u Lukaču nisam bio tužan, možda malo žalostan. Vidio sam drugo poluvrijeme u kojemu je momčad Sokola napravila preokret kakvim se osvajaju prvenstva. I to preokret u režiji dva igrača koja su cijelo vrijeme činila momčad ugašene Virovitice (igrali dvije sezone u trećoj županijskoj ligi i pola sezone u drugoj županijskoj), a koja nisam postavio u najbolju jedanaestoricu te momčadi, dakle u nekom budućem nikad ostvarenom razvoju događaja ta dva igrača bi vjerojatno sjedila na klupi. Moj zaključak je kako je samo prava momčad Nk Virovitice dobra bila, mogu posvjedočiti o tome budući da sam ih u dvije i pol godine gledao na puno utakmica. Mislim kako nisam propustio niti jedno gostovanje, tek poneke domaće utakmice zbog obaveza na faksu.

14.09.2007., petak

O 5. kolu 3. HNL istok, 4. kolu 4. HNL sjever B, 3. kolu 1. i 2. ŽNL, 1. kolu 3. ŽNL...

Rezultati 5. kola 3. HNL istok:

Bjelovar - Koprivnica 0:2
Čakovec - Olimpija Osijek 1:2
Mladost Cernik - Slavija Pleternica 5:3
Virovitica - Sloboda Varaždin 3:0
Križevci - Šokadija Stari Mikanovci 2:1
Graničar Županja - Suhopolje 0:0
Višnjevac - Croatia Đakovo 4:1
Slavonija Požega - Nedelišće 0:2
Grafičar Vodovod Osijek - Mladost Ždralovi 1:0

Tablica nakon 5. kola:

1. Olimpija Osijek......................5 5 0 0 9:2 15
2. Višnjevac..............................5 4 0 1 16:7 12
3. Koprivnica............................5 3 1 1 9:3 10
4. Mladost Cernik.......................5 3 1 1 12:9 10
5. Virovitica................................5 3 1 1 10:7 10
6. Nedelišće.............................5 3 1 1 9:7 10
7. Graničar Županja....................5 2 3 0 7:3 9
8. Križevci.................................5 3 0 2 7:7 9
9. Čakovec................................5 2 1 2 8:4 7
10. Suhopolje.............................5 2 1 2 4:2 7
11. Bjelovar.................................5 2 1 2 2:4 7
12. Grafičar Vodovod Osijek.........5 2 0 3 6:7 6
13. Šokadija Stari Mikanovci........5 1 1 3 6:8 4
14. Croatia Đakovo.......................5 1 1 3 8:12 4
15. Slavija Pleternica..................5 0 3 2 5:8 3
16. Mladost Ždralovi....................5 0 2 3 4:8 2
17. Slavonija Požega...................5 0 1 4 2:14 1
18. Sloboda Varaždin..................5 0 0 5 1:13 0

Parovi 6. kola:

Koprivnica - Mladost Ždralovi
Nedelišće - Grafičar Vodovod Osijek
Croatia Đakovo - Slavonija Požega
Suhopolje - Višnjevac
Šokadija Stari Mikanovci - Graničar Županja
Sloboda Varaždin - Križevci
Slavija Pleternica - Virovitica
Olimpija Osijek - Mladost Cernik
Bjelovar - Čakovec

Utakmice 6. kola igraju se u subotu s početkom u 16 i 30 sati. Najbliža, a najzanimljivija utakmica igrati će se u Suhopolju gdje će domaće Suhopolje igrati s drugom momčadi na prvenstvenoj ljestvici - Višnjevcem. Derbi kola bila bi utakmica Olimpija Osijek - Mladost Cernik. Virovitica putuje u Pleternicu kraj Požege igrati utakmicu protiv Slavije što joj je velika prilika za prvu gostujuću pobjedu.

Rezultati 4. kola 4. HNL sjever B:

Podravac Virje - Sloga Koprivnički Ivanec 9:3
Slatina - Zdenka Veliki Zdenci 2:3
Čazma - Croatia Grabrovnica 4:1
Kalinovac - Gradina 7:0
Graničar Đurđevac - Papuk Orahovica 0:0
Garić Garešnica - Daruvar 4:1
Pitomača - Mladost Molve 3:1
Kamen Sirač - Mladost Kloštar Podravski 1:0

Tablica nakon 4. kola:

1. Podravac Virje...........................4 4 0 0 20:5 12
2. Kalinovac..................................4 4 0 0 15:0 12
3. Pitomača..................................4 3 0 1 9:4 9
4. Kamen Sirač............................4 3 0 1 9:9 9
5. Papuk Orahovica.......................4 2 1 1 8:5 7
6. Graničar Đurđevac....................4 2 1 1 2:7 7
7. Zdenka Veliki Zdenci..................4 2 0 2 8:8 6
8. Gradina....................................4 2 0 2 7:13 6
9. Mladost Molve...........................4 1 2 1 10:5 5
10. Slatina....................................4 1 1 2 4:5 4
11. Garić Garešnica.......................4 1 1 2 6:8 4
12. Mladost Kloštar Podravski..........4 1 1 2 4:9 4
13. Čazma....................................4 1 0 3 6:9 3
14. Sloga Koprivnički Ivanec............4 1 0 3 10:16 3
15. Croatia Grabrovnica....................4 0 1 3 2:9 1
16. Daruvar....................................4 0 0 4 1:9 0

Parovi 5. kola 4. HNL sjever:

Mladost Molve - Podravac Virje
Daruvar - Pitomača
Zdenka Veliki Zdenci - Garić Garešnica
Papuk Orahovica - Slatina
Gradina - Graničar Đurđevac
Croatia Grabrovnica - Kalinovac
Mladost Kloštar Podravski - Čazma
Sloga Koprivnički Ivanec - Kamen Sirač

Nakon 5 odigranih kola momčadi Podravca iz Virja i Kalinovca djeluju najmoćnije. Podravca iz Virja u sljedećem kolu očekuje teško gostovanje u Molvama kod Mladosti, momčadi čija pozicija na ljestvici nikako ne odražava snagu momčadi. Pitomača gostuje kod posljednje momčadi na ljestvici - Daruvara, što joj je prilika za daljnje održanje priključka za vrh ljestvice. Županijski derbi igrati će se u Orahovici gdje igraju Papuk i Slatina, gdje su domaćini u svakom slučaju favoriti.

Rezultati 3. kola 1. ŽNL VPŽ:

Mikleuš - Mladost Čačinci 1:0
Sloga Zdenci - Lukač 05 4:1
Crnac - Bratstvo Gornje Bazije 1:0
Voćin - Bilogora Špišić Bukovica 3:1
Podgorje - Omladinac Korija 2:0
Dinamo Kapela Dvor - Munja Veliki Rastovac 4:0
Turanovac - Sokol Milanovac 2:2

Tablica nakon 3. kola:

1. Dinamo Kapela Dvor.............3 3 0 0 8:1 9
2. Omladinac Korija..................3 2 0 1 6:3 6
3. Mikleuš.................................3 2 0 1 5:2 6
4. Podgorje............................3 2 0 1 5:5 6
5. Voćin....................................3 2 0 1 5:6 6
6. Sokol Milanovac....................3 1 1 1 7:5 4
7. Sloga Zdenci........................3 1 1 1 6:5 4
8. Crnac.................................3 1 1 1 4:4 4
9. Lukač 05..............................3 1 1 1 8:11 4
10. Bratstvo Gornje Bazije........3 1 0 2 3:6 3
11. Bilogora Špišić Bukovica.......3 1 0 2 2:6 3
12. Mladost Čačinci....................3 0 2 1 4:5 2
13. Turanovac.........................3 0 2 1 5:7 2
14. Munja Veliki Rastovac........3 0 0 3 2:8 0

Parovi 4. kola 1. ŽNL VPŽ:

Lukač 05 - Sokol Milanovac
Munja Veliki Rastovac - Turanovac
Omladinac Korija - Dinamo Kapela Dvor
Bilogora Špišić Bukovica - Podgorje
Mladost Čačinci - Voćin
Bratstvo Gornje Bazije - Mikleuš
Sloga Zdenci - Crnac

Nakon 3 kola samo je momčad Dinama iz Kapela Dvora neporažena, i s pravom jer su uistinu dobra momčad. Pratitelja je puno a prvenstvo je tek počelo tako da su bodovni razmaci među momčadima mali pa su bilo kakve prognoze teške. U sljedećem kolu derbi će se igrati u Koriji gdje Omladinac igra protiv Dinama iz Kapela Dvora.

Rezultati 3. kola 2. ŽNL VPŽ skupina Virovitica-Pitomača:

Napredak Rušani - Domus Sveti Đurađ 2:3
Sloga Kladare - Rezovac 1:0
Mladost Stari Gradac - BNK Brezovica 2:1
Mladost Vukosavljevica - Sloga Dugo Selo Lukačko 1:1
Graničar Okrugljača - Bušetina 3:1
Tehničar Cabuna je bio slobodan

Tablica nakon 3. kola:

1. Graničar Okrugljača....................3 2 1 0 10:2 7
2. Rezovac......................................3 2 0 1 10:4 6
3. BNK Brezovica.............................3 2 0 1 4:3 6
4. Bušetina......................................3 1 1 1 4:4 4
5. Mladost Stari Gradac..................3 1 1 1 3:3 4
6. Domus Sveti Đurađ.....................3 1 1 1 6:9 4
7. Sloga Dugo Selo Lukačko...........3 1 1 1 5:8 4
8. Tehničar Cabuna........................2 1 0 1 6:3 3
9. Sloga Kladare.............................2 1 0 1 2:2 3
10. Mladost Vukosavljevica.............3 0 1 2 2:10 1
11. Napredak Rušani......................2 0 0 2 3:7 0

Parovi 4. kola 2. ŽNL VPŽ skupina Virovitica-Pitomača:

Domus Sveti Đurađ - Bušetina
Sloga Dugo Selo Lukačko - Graničar Okrugljača
BNK Brezovica - Mladost Vukosavljevica
Rezovac - Tehničar Cabuna
Napredak Rušani - Sloga Kladare
Mladost Stari Gradac je slobodna

Momčad Rezovca ispustila je vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici porazom u Kladarama. Takvi kiksevi u drugoj županijskoj ligi mogu čak koštati prvenstva. Ipak igrati će se još puno kola do kraja, a igrati će se i derbiji, tako da se bodovni zaostatci mogu nadoknaditi. Najzanimljivija utakmica sljedećeg kola moglo bi biti gostovanje Graničara iz Okrugljače kod Sloge u Dugom Selu Lukačkom.

Rezultati 1. kola 3. ŽNL VPŽ:

Slavonac Novaki - Orešac 5:1
Podravec Dinjevac - Aršanj Sedlarica 2:2
Turnašica - Otrovanec 3:2

Tablica nakon 1. kola:

1. Slavonac Novaki.......................1 1 0 0 5:1 3
2. Turnašica.................................1 1 0 0 3:2 3
3. Aršanj Sedlarica.......................1 0 1 0 2:2 1
4. Podravec Dinjevac...................1 0 1 0 2:2 1
5. Otrovanec................................1 0 0 1 2:3 0
6. Orešac.....................................1 0 0 1 1:5 0

Parovi 2. kola 3. ŽNL VPŽ:

Orešac - Otrovanec
Aršanj Sedlarica - Turnašica
Slavonac Novaki - Podravec Dinjevac

U najnižem rangu natjecanja natječe se samo 6 momčadi. Slavoncu iz Novaka ovo je prva sezona kako se klub natječe u službenim natjecanjima, i na premijeri pobijedili su momčad Orešca pred domaćom publikom.

Za kraj moram ponovno ispraviti tablice iz današnjeg broja Virovitičkog lista (14. 9. 2007.) koje su netočne, isto kao što su bile netočne i u prošlom broju. Idemo redom s lijeva na desno. Na tablici 4. HNL sjever B na drugoj poziciji navedeno je kako momčad Kalinovca od četiri odigrane utakmice ima tri pobjede i dvanaest bodova što je nemoguće. Može imati tri pobjede i devet bodova ili četiri pobjede i dvanaest bodova. Ima četiri pobjede i dvanaest bodova. Druga pogreška na istoj tablici jest na osmoj poziciji gdje je za momčad Gradine navedeno kako od četiri odigrane utakmice ima dvije pobjede, jednu neriješenu, jedan poraz i šest bodova što ne odgovara. Prema omjeru pobjeda, neriješenih utakmica i poraza trebala bi imati sedam bodova. Međutim Gradina ima dvije pobjede i dva poraza te šest bodova.

Image Hosted by ImageShack.us

Na tablici prve županijske nogometne lige momčadima Lukača 05 i Sloge zamijenjena su mjesta. Pravo stanje jest takvo da Sloga zauzima sedmo, dok Lukač 05 zauzima deveto mjesto.

Na tablici druge županijske nogometne lige ne slažu se omjeri odigranih utakmica te pobjeda, neriješenih i poraza za momčadi 5. Sloga (DS) 8. Tehničar 10. Mladost 11. Napredak.

Kako pratim rezultate natjecanja liga za koje Virovitički list objavljuje krive tablice tako iz teksta uz tablice, iz tablice iz prethodnog broja ukoliko je podatak točan, ili iz drugih izvora, mogu utvrditi stvarno stanje i prepraviti tablicu tako da bude točna. Kako bi se drugčije moglo utvrditi na kojoj je stvarno poziciji na prvenstvenoj ljestvici npr. momčad Gradine s četri odigrane utakmice, od toga dvije pobjede, jednom neriješenom, jednim porazom i šest osvojenih bodova?

13.09.2007., četvrtak

Osvrt na tablice iz prošlog broja Virovitičkog lista...

Pisao sam više puta o netočnostima koje se redovito objavljuju u Virovitičkom listu. Naime, tablice objavljene u sportskoj rubrici redovito su netočne. Nekoga naravno nije briga za to, dok mene koji pratim županijski klupski nogomet to smeta. Neke od tablica, a općenito cijela sportska rubrika, koje su bile objavljene tijekom prošle sezone nisu imale veze s stvarnim stanjem. Najgore čega se mogu trenutno sjetiti jest objavljena tablica prve hrvatske ženske rukometne lige nakon cca. 20 odigranih kola, koja je ustvari bila tablica nakon 9 odigranih kola (objavili pola godine staru tablicu). Ove sezone, otkako su počela natjecanja, u zadnja tri broja tablice su redovito i po običaju netočne. U prvom broju su bile netočne, u drugom broju ih nije bilo, u trećem su netočne. Potrudio sam se i skenirao tablice.

Image Hosted by ImageShack.us

S lijeva na desno su tablice objavljene u posljednjem broju Virovitičkog lista od 7. rujna 2007. i to redom tablica 4. HNL sjever skupina B, tablica 1. ŽNL i tablica 2. ŽNL skupina Virovitica-Pitomača. Tablica 3. HNL istok objavljena u istom broju objavljena je točno pretpostavljam zato što ju sami ne sastavljaju.

Na tablici 4. HNL sjever skupina B netočno je prikazan omjer pobjeda, neriješenih utakmica i poraza za momčad Gradine koja zauzima 5. mjesto. Gradina ima 3 odigrane utakmice, od toga dvije pobjede i poraz te osvojenih 6 bodova. Nikako ne može imati odigrane 3 utakmice, dvije pobjede i jednu neriješenu te 6 bodova.

Na tablici 1. ŽNL krivi je poredak momčadi budući da onaj tko je sastavljao tablicu nije vodio računa od gol razlici pa je tako stvarni poredak momčadi sljedeći: 1. Omladinac 2. Dinamo 3. Lukač 05 4. Sokol 5. Mikleuš 6. Bratstvo 7. Podgorje 8. Bilogora 9. Voćin 10. Mladost Čač 11. Crnac 12. Turanovac 13. Sloga 14. Munja.

Što se tiče tablice 2. ŽNL skupina Virovitica-Pitomača greška je na začelju tablice gdje bi trebalo biti: 11. Napredak, a 12. Mladost.

12.09.2007., srijeda

1. ŽNL 3. kolo: Nk Podgorje - Nk Omladinac Korija (2:0)

U nedjelju 9. rujna 2007. od 17 sati odigravale su se većina utakmica 3. kola prve županijske nogometne lige. Kiša koja je padala od utorka do subote ujutro omekšala je tlo, prije utakmice palo je još malo kiše, ali za vrijeme utakmice osim par kapljica kiša nije padala. Na igralištu u Podgorju istrčale su momčadi Nk Podgorja i prošlogodišnji prvak prve županijske nogometne lige momčad Omladinca iz Korije koja je također nakon 2 odigrana kola vodeća momčad prvenstva. Domaća momčad Podgorja nastupila je u plavim dresovima, dok su gosti iz Korije nastupili u bijelim dresovima. Utakmicu je popratilo 100 i kusur gledatelja, više od 100 a manje od 150 gledatelja. Iza zapadnog gola igrališta u Podgorju u tijeku su radovi na nečemu što bi trebalo, nakon što radovi budu gotovi, biti semafor.

Utakmica je otpočela rastrganom igrom između dva šesnaesterca. Obje momčadi su kombinirale kada su bile u posjedu lopte, međutim dosta su griješile u dodavanjima tako da nisu mogle do kraja odigrati zamišljene kombinacije. Tako je jedna momčad pokušala organizirati akciju, nakon par dodavanja izgubila loptu, zatim je druga momčad pokušala organizirati akciju, nakon par dodavanja izgubila loptu i tako se takav slijed događaja ponavljao. Činilo mi se kako Podgorje više igra dugim, dubokim, okomitim loptama prema napadačima, dok je Omladinac iz Korije više pokušavao raširiti igru, preko bokova ili duplim pasom napraviti višak igrača i tako stvoriti opasnost po vrata domaće momčadi.

Image Hosted by ImageShack.us

Nakon jedne ubačene lopte Podgorja na koju kreće napadač domaćih koji se zove Ivica (mislim kako se preziva Šarfi) dolazi do duela u kojem napadač Podgorja pada i traži jedanaesterac međutim sudac nije istog mišljenja. Dobar prodor Podgorja preko desnog boka zaustavlja linijski sudac označavajući zaleđe. Ivica nakon još jednog duela u šesnaestercu traži penal, manje osnovano nego prvi put, međutim sudac također ostaje nijem. Oko 20. minute prve iskre na utakmici frcaju nakon dvostrukog prekršaja igrača Podgorja. Prilike za momčad Omladinca iz Korije dolaze preko njihovog kapetana, igrača s brojem 10 u sredini terena kojega zovu Igor. Kapetan momčadi iz Korije tako dva puta pokušava zaprijetiti udarcima s tridesetak metara koji odlaze pored vratiju.

Nakon pola sata rastrgane igre Podgorje dolazi do vodstva. Domaći izvode korner s desne strane, lopta pogađa u glavu jednog igrača Podgorja koji prenosi loptu na drugu stativu gdje se nalazi drugi igrač Podgorja koji loptu glavom upućuje u gol. Nakon vodstva domaće momčadi gostujući trener obavlja zamjenu pa tako iz igre vadi desnog bočnog igrača, kojega je za momčad Omladinca iz Korije igrao Domagoj Hercigonja - Herc (koji je igrao za Nk Viroviticu i kojega sam postavio za desnog bočnog u najboljoj jedanaestorici Virovitice 2). Umjesto Herca uveo je igrača koji je, prema uputama koje sam čuo kako je trener izvikivao, a također prema kretanju igrača, trebao igrati puno ofenzivinije, skoro kao treći napadač po desnoj strani. Međutim do kraja utakmice nisam primijetio posebni napadački učinak igrača zamjene koji je ušao u igru. Podgorje prijeti iz slobodnih udaraca koji nisu jaki tako da golman s lakoćom hvata te udarce.

U 42. minuti novi pogodak za momčad Podgorja nakon pogreške gostujuće obrane. Na visoko ubačenu loptu loše su startali obrambeni igrači gostiju tako da je lopta nakon što je odskočila od zemlje, a obrana ju nije očistila, došla do napadača Podgorja Ivice koji je primijetio kako je golman izašao sa svojih vratiju, lobom ga prebacio i pogodio mrežu. Bila je to majstorija za vodstvo momčadi Podgorja od 2:0 i veliko veselje domaćih.

Image Hosted by ImageShack.us

Pred kraj prvog poluvremena momčad Omladinca iz Korije prvi puta upućuje udarac u okvir gola iz slobodnog udarca kojega izvodi obrambeni igrač s brojem 4. Do kraja poluvremena odvija se mini pritisak gostiju koji su ipak većinu prvog poluvremena bili slabija momčad premda se tijekom igre činilo kako su momčadi podjednake.

U drugom poluvremenu nastavlja se rastrgana igra s akcijama jedne ili druge momčadi prekinutima pogrešnim dodavanjima ili presjecanjima lopti od strane igrača protivničke momčadi. Ipak nastavlja se pritisak momčadi Omladinca iz Korije koji je započeo krajem prvog poluvremena. Početkom nastavka gosti tako dolaze do prilike u kojoj imaju posjed lopte u domaćem šesnaestercu međutim napadač Omladinca leđima okrenut golu i okružen domaćim obrambenim igračima ne uspjeva uputiti udarac. Iz pritiska gostiju rađa se brzi protunapad domaćih u kojem Ivica bježi obrani gostiju međutim iz trka puca visoko i neprecizno. Unatoč tome gledatelji su akciju popratili pljeskom. Natavlja se pritisak Omladinca iz Korije. Podgorje pokušava odgovoriti brzim kontra napadima, kako se obrana Omladinca pomaknula prema naprijed do centra igrališta kako bi pomogli u stvaranju pritiska tako se otvaralo dosta prostora za brze kontre. Nakon oduzetih lopti igrači Podgorja upućivali su lopte prema naprijed u prostor u koji su utrčavali napadači, na gotovo praznu polovicu gostiju. Prilikom takvih proigravanja igrači Podgorja često su se nalazili u zaleđu koje je linijski sudac označavao, a na koje su domaći prosvjedovali premda su po mom mišljenju bila pravilno dosuđivana. Prilikom namještanja zaleđa važnu je ulogu odigrao zadnji čovjek obrane Omladinca iz Korije koji je utakmicu odigrao za višu ocjenu od ostatka svoje ekipe.

Momčad Podgorja uspjeva se osloboditi pritiska i prenjeti igru na polovicu gostiju. Iz pritiska rađa se najveća prilika nakon slobodnog udarca koji je dosuđen nakon prekršaja na desnoj strani napada Podgorja. Lopta biva prebačena preko živog zida i u gužvi netko ju prosljeđuje prema golu gdje pogađa prečku i odbija se natrag u teren do igrača Podgorja koji pogađa stativu nakon čega je otklonjena opasnost po gol gostiju. Bila je to prečka i stativa iz jedne akcije za momčad Podgorja.

Image Hosted by ImageShack.us

Momčad Omladinca iz Korije nastavila je s pokušajima ugrožavanja gola momčadi Podgorja. Pri tome su opasniji bili preko lijevog boka na kojem je za Omladinac igrao igrač nadimkom Fuki koji je probijao tu stranu, proigravao, ulazio u sredinu, duplim pasovima prolazio igrače Podgorja i uz kapetana gostiju Igora bio najopasniji igrač gostiju. Ta dva igrača su dosta pokušavala otvoriti lijevu stranu, izborili su slobodni udarac s oko dvadesetak metara nakon kojeg je Igor dobio žuti karton zbog dugog jezika, međutim rezultat se nije mijenjao.

Kako je vrijeme odmicalo, a utakmica se približavala kraju, sve više je nervoze bilo među igračima obje momčadi, možda malo više među igračima Omladinca iz Korije koji je ipak morao stizati rezultat tako da su sve češći bili startovi i prepirke među igračima, međutim sudac je utakmicu vodio bez pokazivanja kartona. Tijekom cijele utakmice pokazao ih je tek nekoliko. Omladinac pritišće u pokušajima stvaranja prilika dok Podgorje prijeti iz slobodnih udaraca koje izvodi Miro Đurđević, a koje izvodi polu-visoko ali oštro. Podgorje također prijeti polu kontrama u kojima pokušavaju kombinatorikom nadmudriti obranu Omladinca i doći u prigode. Nakon nekoliko izmjena igru Podgorja na sredini terena i u napadu vodili su uglavnom mladi igrači koji su igrali dobro. Iz pritiska Omladinca u 80. minuti rađa se njihova najveća prilika koju je zapucao lijevi bočni Fuki koji je otišao u napad, u šesnaesterac gdje mu je s desne strane došla polu visoka lopta koju je volejem desnom nogom opalio pored gola.

Pred kraj utakmice rezultatom zadovoljni domaćini sve više odugovlače igru pa se tako dosta čeka na izvođenje auta i drugih prekida. Do kraja utakmice u velikoj prigodi nalazi se napadač Podgorja koji se izborio za dugu loptu upućenu naprijed s polovice Podgorja i skoro da uspjeva loptu ugurati u gol. Pred kraj utakmice i gostima postaje jasno da nemaju vremena za rezultatski preokret. Sudac označava kraj utakmice u kojoj je Podgorje potpuno zasluženo došlo do prve domaće pobjede skinuvši skalp vodećoj momčadi na prvenstvenoj ljestvici prve županijske nogometne lige.

09.09.2007., nedjelja

O 4. kolu 3. HNL, 3. kolu 4. HNL i 2. kolu 1. ŽNL i 2. ŽNL...

Rezultati 4. kola 3. HNL istok:

Koprivnica - Grafičar Vodovod Osijek 2:0
Mladost Ždralovi - Slavonija Požega 1:1
Nedelišće - Višnjevac 3:2
Croatia Đakovo - Graničar Županja 0:3
Suhopolje - Križevci 3:0
Šokadija Stari Mikanovci - Virovitica 2:2
Sloboda Varaždin - Mladost Cernik 1:2
Slavija Pleternica - Čakovec 1:1
Olimpija Osijek - Bjelovar 2:0

Tablica nakon 4. kola:

1. Olimpija Osijek......................4 4 0 0 7:1 12
2. Višnjevac..............................4 3 0 1 12:6 9
3. Graničar Županja....................4 2 2 0 7:3 8
4. Čakovec................................4 2 1 1 7:2 7
5. Koprivnica............................4 2 1 1 7:3 7
6. Mladost Cernik.......................4 2 1 1 7:6 7
7. Nedelišće.............................4 2 1 1 7:7 7
8. Virovitica................................4 2 1 1 7:7 7
9. Bjelovar.................................4 2 1 1 2:2 7
10. Suhopolje.............................4 2 0 2 4:2 6
11. Križevci.................................4 2 0 2 5:6 6
12. Croatia Đakovo.......................4 1 1 2 7:8 4
13. Šokadija Stari Mikanovci........4 1 1 2 5:6 4
14. Slavija Pleternica..................4 0 3 1 2:3 3
15. Grafičar Vodovod Osijek.........4 1 0 3 5:7 3
16. Mladost Ždralovi....................4 0 2 2 4:7 2
17. Slavonija Požega...................4 0 1 3 2:12 1
18. Sloboda Varaždin..................4 0 0 4 1:10 0

Parovi 5. kola 3. HNL istok:

Bjelovar - Koprivnica
Čakovec - Olimpija Osijek
Mladost Cernik - Slavija Pleternica
Virovitica - Sloboda Varaždin
Križevci - Šokadija Stari Mikanovci
Graničar Županja - Suhopolje
Višnjevac - Croatia Đakovo
Slavonija Požega - Nedelišće
Grafičar Vodovod Osijek - Mladost Ždralovi

Prvenstvo 3. HNL istok tek je počelo, natječe se 18 klubova, igrati će se 34 kola, klubovi koji se natječu odigrati će još 30 utakmica do kraja prvenstva, u igri je još 90 bodova, tako da je prerano za prognoze. Virovitica u sljedećem kolu na domaćem terenu dočekuje posljednju momčad na ljestvici Slobodu iz Varaždina koja bi trebala biti lak plijen, dok Suhopolje putuje na teško gostovanje u Županju kod momčadi Graničara.

Rezultati 3. kola 4. HNL sjever B:

Pitomača - Podravac Virje 1:2
Daruvar - Slatina 0:1
Zdenka Veliki Zdenci - Graničar Đurđevac 0:1
Papuk Orahovica - Kalinovac 0:1
Gradina - Čazma 1:0
Mladost Molve - Garić Garešnica 1:1
Croatia Grabrovnica - Kamen Sirač 1:2
Mladost Kloštar Podravski - Sloga Koprivnički Ivanec 3:1

Tablica nakon 3. kola:

1. Podravac Virje...........................3 3 0 0 11:2 9
2. Kalinovac..................................3 3 0 0 8:0 9
3. Papuk Orahovica.......................3 2 0 1 8:5 6
4. Pitomača..................................3 2 0 1 6:3 6
5. Gradina....................................3 2 0 1 7:6 6
6. Kamen Sirač............................3 2 0 1 8:9 6
7. Graničar Đurđevac....................3 2 0 1 2:7 6
8. Mladost Molve...........................3 1 2 0 9:2 5
9. Slatina....................................3 1 1 1 2:2 4
10. Mladost Kloštar Podravski..........3 1 1 1 4:8 4
11. Sloga Koprivnički Ivanec............3 1 0 2 7:7 3
12. Zdenka Veliki Zdenci..................3 1 0 2 5:6 3
13. Croatia Grabrovnica....................3 0 1 2 1:5 1
14. Garić Garešnica.......................3 0 1 2 2:7 1
15. Daruvar....................................3 0 0 3 0:5 0
16. Čazma....................................3 0 0 3 2:8 0

Parovi 4. kola 4. HNL sjever B:

Podravac Virje - Sloga Koprivnički Ivanec
Slatina - Zdenka Veliki Zdenci
Čazma - Croatia Grabrovnica
Kalinovac - Gradina
Graničar Đurđevac - Papuk Orahovica
Garić Garešnica - Daruvar
Pitomača - Mladost Molve
Kamen Sirač - Mladost Kloštar Podravski

Od susreta 4. kola 4. HNL sjever B županijskim ljubiteljima nogometa preporučujem domaće utakmice Pitomače protiv Mladosti iz Molvi, te Slatine protiv Zdenke iz Velikih Zdenaca. Biti će to one prave, žestoke prvenstvene utakmice u kojima se od domaćina očekuje pobjeda i tri upisana boda.

Rezultati 2. kola 1. ŽNL VPŽ:

Lukač 05 - Turanovac 3:3
Sokol Milanovac - Dinamo Kapela Dvor 1:2
Munja Veliki Rastovac - Podgorje 1:2
Omladinac Korija - Voćin 4:0
Bilogora Špišić Bukovica - Mikleuš 0:3
Mladost Čačinci - Crnac 3:3
Bratstvo Gornje Bazije - Sloga Zdenci 3:1

Tablica nakon 2. kola:

1. Omladinac Korija..................2 2 0 0 6:1 6
2. Dinamo Kapela Dvor.............2 2 0 0 4:1 6
3. Lukač 05..............................2 1 1 0 7:7 4
4. Sokol Milanovac....................2 1 0 1 5:3 3
5. Mikleuš.................................2 1 0 1 4:2 3
6. Bratstvo Gornje Bazije........2 1 0 1 3:5 3
7. Podgorje............................2 1 0 1 3:5 3
8. Bilogora Špišić Bukovica.......2 1 0 1 1:3 3
9. Voćin....................................2 1 0 1 2:5 3
10. Mladost Čačinci....................2 0 2 0 4:4 2
11. Crnac.................................2 0 1 1 3:4 1
12. Turanovac.........................2 0 1 1 3:5 1
13. Sloga Zdenci........................2 0 1 1 2:4 1
14. Munja Veliki Rastovac........2 0 0 2 2:4 0

Parovi 3. kola 1. ŽNL VPŽ:

Mikleuš - Mladost Čačinci
Sloga Zdenci - Lukač 05
Crnac - Bratstvo Gornje Bazije
Voćin - Bilogora Špišić Bukovica
Podgorje - Omladinac Korija
Dinamo Kapela Dvor - Munja Veliki Rastovac
Turanovac - Sokol Milanovac

Sve zanimljivije se čini natjecanje u prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Favoriti se polako izdvajaju, dok su neki rezultati potpuno nepredvidljivi i za mene iznenađujući što dodaje dodatnu draž natjecanju. Izdvojio bi pobjedu bivšeg četveroligaša Mikleuša na gostovanju u Špišić Bukovici s 3:0. Pretpostavljam kako to znači da se momčadi Mikleuša nakon domaćeg poraza u prvom kolu odlučila uozbiljiti i pokazati kako je ipak došla iz višeg ranga što pretpostavlja određenu kvalitetu. Od utakmica 3. kola mislim kako ću u nedjelju skočiti do Turanovca još jednom pogledati Sokol iz Milanovca. Od zanimljivih utakmica ta mi je najbliža pa time i najzgodnija za posjetiti. Zanimljive bi bile i utakmice: Mikleuš - Mladost Čačinci, Podgorje - Omladinac Korija i Voćin - Bilogora Špišić Bukovica.

Rezultati 2. kola 2. ŽNL VPŽ skupina Virovitica-Pitomača:

Domus Sveti Đurađ - Graničar Okrugljača 1:1
Bušetina - Mladost Vukosavljevica 3:1
Sloga Dugo Selo Lukačko - Mladost Stari Gradac 2:1
BNK Brezovica - Tehničar Cabuna 1:0
Rezovac - Napredak Rušani 4:1
Sloga Kladare je bila slobodna

Tablica nakon 2. kola:

1. Rezovac......................................2 2 0 0 10:3 6
2. BNK Brezovica.............................2 2 0 0 3:1 6
3. Graničar Okrugljača....................2 1 1 0 7:1 4
4. Bušetina......................................2 1 1 0 3:1 4
5. Tehničar Cabuna........................2 1 0 1 6:3 3
6. Sloga Dugo Selo Lukačko...........2 1 0 1 4:7 3
7. Mladost Stari Gradac..................2 0 1 1 1:2 1
8. Domus Sveti Đurađ.....................2 0 1 1 3:7 1
9. Sloga Kladare.............................1 0 0 1 1:2 0
10. Napredak Rušani......................1 0 0 1 1:4 0
11. Mladost Vukosavljevica.............2 0 0 2 1:9 0

Parovi 3. kola 2. ŽNL VPŽ skupina Virovitica-Pitomača:

Napredak Rušani - Domus Sveti Đurađ
Sloga Kladare - Rezovac
Mladost Stari Gradac - BNK Brezovica
Mladost Vukosavljevica - Sloga Dugo Selo Lukačko
Graničar Okrugljača - Bušetina
Tehničar Cabuna je slobodan

U derbiju prošlog kola BNK iz Brezovice na svom je terenu pobijedila Tehničara iz Cabune. Graničar iz Okrugljače ostavio je dva boda na terenu u Svetom Đurđu. Rezovac, koji se pokazuje kao glavni favorit prvenstva, sigurno pobjeđuje čemu svjedoči gol razlika +7 (10:3). U 3. kolu dvije momčadi koje su u prva dva kola ostvarile dvije pobjede (Rezovac i BNK Brezovica) igraju gostujuće utakmice, a najzanimljivija utakmica mogla bi biti susjedski derbi između Graničara iz Okrugljače i Bušetine.

04.09.2007., utorak

O županijskom nogometnom debiju u trećoj HNL...

U subotu 1. rujna odigran je najveći županijski klupski nogometni derbi između momčadi Nk Virovitice i HNK Suhopolja. Bio je to prvi susret tih dvaju klubova u prvenstvenoj utakmici nakon puno vremena. Koliko pratim nogomet ne sjećam se da su ikada igrali u istoj ligi što vjerojatno jesu. Utakmicu bi vjerojatno otišao pogledati, međutim morao sam biti u berbi grožđa koja je ove godine pala ranije nego obično.

Kada bi se vratili više od deset godina unatrag situacija je išla tako da je: kada je V.G.Š.K.-Tvin propao Mladost 127 je bila "u usponu", kada je Mladost 127 propala Nk Virovitica je bila "u usponu", kada je Nk Virovitica propala Suhopolje je bilo u usponu tako da su se dva kluba uvijek mimoilazila u rangovima natjecanja zbog toga što su jedan ili drugi klub nakon "uspona" padali na dno i opet se penjali. Sada nakon fuzije Virovitice i Tvina pod upravom Bratstva iz Gornjeg Bazija nova Nk Virovitica kreće iz četvrte hrvatske nogometne lige, osvaja naslov prvaka i stiže HNK Suhopolje u trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Što se tiče Virovitice, nastavlja se politika koja je zapravo politika Bratstva iz Gornjeg Bazija (čiji je sportski direktor bio Zdravko Grbac koji je trenutno sportski direktor Nk Virovitice) iz prve županijske nogometne lige, a koja je sastoji od dovođenja stranih (uvoznih) igrača kojih je svake sezone sve više. Takva je bila politika Bratstva iz Gornjeg Bazija u prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Nakon što su se momčad i stučni stožer preselili na Borac i zaigrali pod imenom Nk Virovitica u četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi dovelo se još stranih (uvoznih) igrača, a nakon što su se plasirali u treću hrvatsku nogometnu ligu dovelo se još stranih (uvoznih) igrača. Logički je za pretpostaviti kako će se trend dovođenja stranih (uvoznih) igrača nastaviti. Nekome se to može sviđati, nekome ne. Meni se ne sviđa.

Najnovije vijesti iz Nk Virovitice govore kako je trener Ivan Bedi otišao trenirati Nk Međimurje u prvu hrvatsku nogometnu ligu, te kako je na njegovo mjesto sjeo Tonko Vukušić. Kada je već tu možda bi netko trebao upitati Tonka zašto je otišao iz Nk Virovitice nekoliko kola nakon početka prvenstva druge hrvatske nogometne lige sezone 2003/2004 kada je imao dobar rezultat i nalazio se u vrhu prvenstvene ljestvice.

Nk Virovitica odigrala je i utakmicu mislim pretkola hrvatskog nogometng kupa u kojoj je pobijedila trećeligaša Nk Koprivnicu, te će u sljedećem kolu kupa igrati protiv momčadi Dinama iz Zagreba. Ako se utakmica bude igrala na Borcu biti će spektakl i sigurno rekordna posjeta jer će svi htjeti vidjeti zagrebački Dinamo, koji najvjerojatnije neće istrčati u najjačem sastavu (prije s drugom momčadi), ali ipak biti će to respektabilan sastav. Posljednji put kada je neki prvoligaški klub gostovao na Borcu u službenoj utakmici bilo je prije četiri godine, kada je Nk Virovitica igrala drugu hrvatsku nogometnu ligu, a trener bio Tonko Vukušić, kada je na Borac došao Nk Osijek i pobijedio 2:1.

Što se tiče HNK Suhopolja, njima je tekuća sezona četvrta zaredom koju nastupaju u trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi (od sezone 2004/2005) i izgradili su se u solidnu i stabilnu trećeligašku momčad. Primaju potporu od općine Suhopolje čiji su najznačajniji sportski kolektiv i drugih sponzora, uvjete za više rangove natjecanja zadovoljavaju zbog kompleksa stadiona koji je izgrađen za utakmice Mladosti 127 u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Izvještaj s utakmice i nekoliko fotografija možete pogledati u članku objavljenom na Virovitica Online internet portalu. Obratite pozornost na dresove Nk Virovitice koji su narančaste boje koja je, što će poznavaoci virovitičkog nogometa znati, boja Nk Tvina.

Sportske novosti pišu ovako o utakmici:

Virovitica 1
Suhopolje 0

Virovitica Igralište Virovitice. Gledatelja: 1000. Sudac: Karlica (Garešnica) 6; Pomoćnici: Bubek (Miklavec) i Filajdić (Slavonski Brod)
Strijelac: 1:0 - Ciglar (88)
Virovitica: Pušić 7, Brođanac 6 (od 60. Nađ 6), Bosilkovski 6,5, Vurdelja 6,5, Vaclavek 6 (od 80. Mavrić -), Crvenka 6,5, Željeznjak 6 (od 62. Belobrk 6), Ciglar 7, Pavleković 6, Trupac 6, Babačić 6. Trener: Tonko Vukušić 6,5.
Suhopolje: Dumenčić 6,5, Ibriks 6,5, Međimurec 5,5, Jagić 5,5 (od 88. Šarić -), Pavličić 5,5, Fuček 5,5 (od 76. Kurjančić 5,5), Egri 6 (od 46. Novaković 6), Menegati 6,5, Kuzmić 6,5, Smetiško 6, Biškup 6,5. Trener: Dražen Biškup 6.
Igrač utakmice: Danijel Ciglar

Za one koji možda ne znaju ocjene igrača kreću se u rasponu od 5 do 10. 5 je najniža ocjena, dok je 10 najviša. Ako igrač nije ocjenjen znači da nije igrao dovoljno za ocjenu. Na utakmici Virovitica - Suhopolje najviše ocjene tako su dobili golman Virovitice Pušić i strijelac pobjedonosnog pogotka za Viroviticu Danijel Ciglar koji je ujedno proglašen igračem utakmice.

Rezultati 3. kola 3. HNL istok:

Olimpija Osijek - Koprivnica 2:1
Bjelovar - Slavija Pleternica 0:0
Čakovec - Sloboda Varaždin 5:0
Mladost Cernik - Šokadija Stari Mikanovci 3:2
Virovitica - Suhopolje 1:0
Križevci - Croatia Đakovo 2:0
Graničar Županja - Nedelišće 1:1
Višnjevac - Mladost Ždralovi 2:1
Slavonija Požega - Grafičar Vodovod Osijek 1:3

Tablica nakon 3. kola:

1. Višnjevac..............................3 3 0 0 10:3 9
2. Olimpija Osijek......................3 3 0 0 5:1 9
3. Bjelovar.................................3 2 1 0 2:0 7
4. Čakovec................................3 2 0 1 6:1 6
5. Križevci.................................3 2 0 1 5:3 6
6. Virovitica................................3 2 0 1 5:5 6
7. Graničar Županja....................3 1 2 0 4:3 5
8. Croatia Đakovo.......................3 1 1 1 7:5 4
9. Koprivnica............................3 1 1 1 5:3 4
10. Mladost Cernik.......................3 1 1 1 5:5 4
11. Nedelišće.............................3 1 1 1 4:5 4
12. Grafičar Vodovod Osijek.........3 1 0 2 5:5 3
13. Šokadija Stari Mikanovci........3 1 0 2 3:4 3
14. Suhopolje.............................3 1 0 2 1:2 3
15. Slavija Pleternica..................3 0 2 1 1:2 2
16. Mladost Ždralovi....................3 0 1 2 3:6 1
17. Sloboda Varaždin..................3 0 0 3 0:8 0
18. Slavonija Požega...................3 0 0 3 1:11 0

Parovi 4. kola 3. HNL istok:

Koprivnica - Grafičar Vodovod Osijek
Mladost Ždralovi - Slavonija Požega
Nedelišće - Višnjevac
Croatia Đakovo - Graničar Županja
Suhopolje - Križevci
Šokadija Stari Mikanovci - Virovitica
Sloboda Varaždin - Mladost Cernik
Slavija Pleternica - Čakovec
Olimpija Osijek - Bjelovar

02.09.2007., nedjelja

1. ŽNL 2. kolo: Nk Sokol Milanovac - Nk Dinamo Kapela Dvor (1:2)

Od nekoliko utakmica 2. kola prve županijske nogometne lige koje sam htio pogledati odlučio sam pogledati utakmicu u Milanovcu gdje je domaći Sokol igrao protiv momčadi Dinama iz Kapela Dvora. Kao što sam već nekoliko puta napisao, momčad Sokola iz Milanovca zanimljiva mi je iz razloga što je jako slična momčadi ugašene Nk Virovitice, prije toga prozvanom Virovitica 2, budući da dobar dio momčadi sačinjavaju igrači koji su igrali u Nk Virovitici (2) prije gašenja, te je za pretpostaviti kako bi momčad Virovitice sličila momčadi Sokola da kojim slučajem nije ugašena nego da se kao prvak druge županijske nogometne lige plasirala u prvu županijsku nogometnu ligu. Momčad Dinama iz Kapela Dvora na drugoj strani iskusan je županijski ligaški klub, prošle sezone su dio sezone proveli na vrhu prvenstvene ljestvice prve županijske nogometne lige, ali se ipak nisu uspjeli zadržati na vrhu tako da je prošlogodišnji naslov prvaka prve županijske lige osvojila momčad Omladinca iz Korije (koja je zbog nedostataka uvjeta za nastupanje u četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi sjever B prepustila to pravo momčadi Gradine, dok se momčad Omladinca iz Korije i ove sezone natječe u prvoj županijskoj nogometnoj ligi). Momčadi Sokola iz Milanovca i Dinama iz Kapela Dvora u prvom su kolu prvenstva ostvarile pobjede tako da su na tablici nakon jednog odigranog kola zauzele drugo i treće mjesto.

Momčad Sokola iz Milanovca trener Darko Klimek poslao je na teren u postavi 3-5-2 u sastavu: Graša na golu, na poziciji zadnjeg čovjeka obrane iliti libera igrao je igrač s nadimkom Đudi koji je ujedno i kapetan momčadi Sokola, od dva stopera desnog je igrao Damir Majtanić, a lijevog Vlado Petras, lijevog bočnog igrača igrao je Bane, dok je desnog bočnog igrao Bišćan, u sredini terena trojac Tole, Mela, Subi od kojih je Tole bio povučeniji dok je Subi bio istureniji veznjak, u napadu igrali su Ico i Marvan (igrač koji je u prošlom kolu glavom zabio drugi gol za Sokol nakon asistencije Wummyja). Samo da pripomenem kako su od 11 igrača Sokola koji su u početnoj postavi istrčali na teren protiv Dinama iz Kapela Dvora 5 igrača (+ trener) iz bivše Virovitice (2).

Čim se krenulo s centra igrač sredine terena momčadi Dinama iz Kapela Dvora odapeo je snažan udarac u desnu stranu gola Sokola, Graša se baca i brani udarac, a na odbijenu loptu nalijeće igrač Dinama iz Kapela Dvora koji sprema loptu u mrežu pored Graše koji ne stiže drugi puta intervenirati. U prvoj minuti utakmice, iz prvog napada momčad Dinama iz Kapela Dvora stiže do prednosti od 1:0 što je bio neočekivan početak utakmice i šok za momčad Sokola iz Milanovca. Lopta je krenula s centra i momčad Sokola morala je krenuti po izjednačenje. Kako je lopta krenula sa centra i kako je momčad Sokola krenula plesti mrežu oko gola Dinama iz Kapela Dvora, pomislio sam si kako momčad Sokola, ako uspije preokrenuti rezultat i pobijediti na utakmici, može slobodno istaknuti kandidaturu za osvajanje naslova prvaka. Domaći prijete nakon izborenog kornera prilikom kojeg lopta prolazi kroz šumu igrača i opet odlazi iza gola. Nakon pritiska domaće momčadi, gosti pokušavaju polu kontrama, ali te pokušaje gostiju rješava obrana domaćih u čemu se ističe Vlado Petras. Momčad Sokola pojačava pritisak na gostujuću momčad pa ih tako pritišću na njihovoj polovici, Damir Majtanić i Bišćan kombiniraju i probijaju po desnoj strani te ubacuju lopte u i ispred šesnaesterca, ali čvrsta obrana domaćih uspjeva odbiti napade pa tako ne dolazi do izravne opasnosti po vrata gostiju iz Kapela Dvora.

Image Hosted by ImageShack.us

Pritisak Sokola bio je takav da je neposredno isposlovao indirekt s udaljenosti od 14-15 metara od gola. Nakon jednog od brojnih napada Sokola lopta je završila u rukama golmana Dinama iz Kapele Dvora koji je držao loptu u rukama čekajući da se njegovi igrači odmaknu naprijed kako bi ju mogao ispucati. Činilo se kako je također htio zadržati igru i dobiti na vremenu. Predugo je držao loptu u rukama bez namjere da ju ispuca tako da je sudac dosudio indirektni udarac za momčad Sokola. Igrači Dinama iz Kapele Dvora postavili su se u široki živi zid, pored lopte su bili Tole i Subi koji su izvodili udarac. Tole je dodirnuo loptu, a Subi je pucao međutim pogodio je živi zid tako da prilika nije iskorištena.

Sljedeća prilika za momčad Sokola bila je iz kornera koji je izveo Mela, lopta dolazi do Subija koji pokušava iz gužve u šesnaestercu uputiti udarac ali zbog prevelike koncentracije igrača lopta ne ulazi u mrežu. Sokol pokušava preko desnog boka na kojem kombiniraju Bišćan i Ico. Napadač Sokola iz Milanovca Ico izborio je za svoju momčad nekoliko slobodnih udaraca iz povoljnih pozicija, međutim prilike iz tih slobodnih udaraca nisu iskorištene. Momčad Sokola i dalje održava pritisak, kombinira i pritišće obranu Dinama iz Kapela Dvora pokušavajući probiti gostujući obrambeni bedem koji je kompaktan i ne dopušta domaćim nogometašima dolazak u izravne prigode za postizanje pogotka. Akcije domaćih polaze od obrane, preko sredine terena do bokova koji vraćaju lopte sredini terena, izgubljene lopte igrači Sokola brzo vraćaju u svoj posjed, ponekad zbog čvrste obrane gostiju lopta bude vraćena čak natrag do obrambenih igrača domaćih pa od njih ponovno naprijed na drugu stranu na pokušaj proboja obrane preko drugog boka. Izjednačujući pogodak pada na sličan način kao kod vodećeg pogotka. Nakon prekinutog pokušaja napada gostujuće momčadi, Subi dolazi do lopte na prorijeđenoj sredini terena i upućuje snažan udarac prema golu, golman Dinama iz Kapela Dvora brani udarac, a na odbijenu loptu u sredini šesnaesterca nalijeće napadač Sokola iz Milanovca Marvan koju ju posprema u mrežu za 1:1.

Izjednačujući pogodak kao da je malo trgnuo momčad iz Kapela Dvora, a uspavao momčad iz Milanovca. Dinamo iz Kapela Dvora pokušava odgovoriti akcijom u kojoj njihovi igrači odigravaju dupli pas u zraku međutim Graša prvi stiže na loptu. Tenzije također rastu pa nakon pokušaja brzog protuudara Sokola koji je prekinut prekršajem nad Subijem dolazi do iskrenja između stopera Dinama iz Kapela Dvora te Subija i Marvana.

Image Hosted by ImageShack.us

Momčad Sokola iz Milanovca dolazi u priliku nakon akcije preko desnog boka kada Bišćan ubacuje loptu u šesnaesterac, međutim lopta je bila prebrza da bi ju lijevi bočni igrač Sokola Bane stigao i uputio prema golu tako da i ta prilika ostaje neiskorištena. Momčad Dinama iz Kapela Dvora pokušava organizirati akcije pa tako u jednoj akciji njihov igrač prolazi Subija i Baneta, ali ga poslije njih dočekuje Tole kojega ne uspjeva proći. Iz nastavka akcije igrač Dinama iz Kapele Dvora koji je uputio udarac prije prvog pogotka brzim prodorom prolazi obranu domaćih ali Graša prvi dolazi do lopte i otklanja opasnost. Nedugo poslije sudac svira kraj poluvremena koje je završilo rezultatom 1:1.

Moram se osvrnuti na momčad Dinama iz Kapela Dvora koja se prikazala kao dobra momčad čija igra ima glavu i rep. Na svakoj poziciji imaju igrača koji zna što igra, koji ima svoj zadatak i ispunjava ga prema zamislima trenera. Tijekom jedne utakmice u kojoj sam ih gledao primijetio sam desnog stopera koji dobro igra, a također se ne boji ući u konflikte i sukobe s protivničkim igračima. U sredini terena također imaju dobre igrače (nosili su brojeve 10 i 8), potkovane i tehnički i fizički, neki malo bolje tehnički dok drugi malo bolje fizički. Uglavnom nemaju ili barem nisam primijetio slabo mjesto u momčadi što ih naravno čini dobrom ekipom. Također imaju i dobru klupu zbog toga što je igrač koji je ušao kao zamjena za momčad Dinama iz Kapela Dvora također dobro odigrao.

Image Hosted by ImageShack.us

Na početku drugog poluvremena Dara Klimek obavlja dvije zamjene kao na utakmici prošlog kola u Podgorju. U igru ulaze Wummy u napad, a Dina na lijevi bok. Igra na početku drugog poluvremena nije eksplozivna već podosta rastrgana. Prvu izrazitiju priliku imaju gosti koji upućuju dobar udarac prema vratima domaćih kojega Graša brani. Igrači Sokola pokušavaju proigrati preko lijevog boka na kojemu je zaigrao svježi Dina. Wummy se nalazi u situaciji uz korner zastavicu kada minijaturom prolazi dvojicu igrača Dinama iz Kapela Dvora međutim njegov ubačaj čiste gostujući nogometaši. Bilo je lijepih poteza na utakmici poput onoga kada je Mela, s centra malo na lijevoj strani igrališta dijagonalno proigrao Bišćana koji je utrčavao po desnom boku uz aut liniju međutim igrači Sokola ne uspjevaju odigrati akciju do kraja. Nakon jednog kornera za momčad Sokola, Dina dolazi u priliku kada skače na drugoj stativi, zahvaća loptu glavom ali ju upućuje pored gola.

Poslije početnog pritiska Sokola momčad Dinama iz Kapela Dvora sve se više oslabađa pritiska i sve više prelazi iz obrane u napad tako da sve više stvara pritisak na momčad Sokola. Premda nije djelovalo previše opasno jer je bilo bez izrazitih prigoda sve je više vremena lopta bila na polovici domaćina iz Milanovca i domaći su obrambeni igrači imali sve više posla. Jedna naoko bezazlena akcija gostiju koja se doimala kao odvlačenje pritiska od svoga gola pretvorila se u pogodak. Lopta se kretala po desnoj strani napada gostiju uz aut liniju kada ju je gostujući igrač ubacio svom napadaču u šesnaesterac koji ju je primio u noge leđima okrenut golu s obrambenim igračem Sokola iz Milanovca na leđima. Napadač Dinama iz Kapele Dvora napravio je korak ili dva i iznenadno opucao loptu po zemlji u gol domaćih. Lopta je lagano kroz više nogu prošla kroz obrambene igrače Sokola i pored Graše ušla u gol.

Nakon vodstva momčadi Dinama iz Kapela Dvora od 2:1, a bilo je to oko 70. minute, bilo je jasno kako utakmica neće dobro završiti po momčad Sokola iz Milanovca. Domaći su probali doći do izjednačenja međutim pred kraj utakmice igrači više nisu imali snage za preokret. Bilo je pokušaja akcija međutim rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao. Napustio sam igralište u Milanovcu 15-ak minuta prije kraja utakmice zbog drugih dogovora na koje sam ionako kasnio. Poslije sam se čuo s ljudima koji su mi rekli kako se ništa bitnije u zadnjih desetak minuta utakmice nije dogodilo.

Na kraju, dobio sam odgovor na moju konstataciju koju sam postavio nakon gola Dinama iz Kapele Dvora u prvoj minuti koja je bila: ako momčad Sokola preokrene rezultat slobodno može istaći kandidaturu za naslov prvaka prve županijske nogometne lige. Momčad Sokola nije preokrenula rezultat što govori kako nisu baš spremni na naslov, međutim koliko sam razumio iz razgovora s raznim ljudima još prije početka sezone cilj momčadi iz Milanovca ove sezoni niti nije naslov prvaka, nego je biti među prvih pet momčadi što će vjerujem i ostvariti, a sigurno su na dobrom putu. Momčad Dinama iz Kapela Dvora, koja se i prošle godine borila za naslov prvaka, nakon dva kola ima dvije pobjede i u samom je vrhu prvenstvene ljestvice.