Image Hosted by ImageShack.us

  kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog o nogometnom klubu iz Virovitice i navijačkoj skupini Lude Babe.

managed fund
managed fund Counter
posjetitelja

e-mail adresa:
luda.baba@yahoo.com

Sljedeće utakmice

Finale županijskog rukometnog kupa:
Rk Viro Virovitica
- Rk Slatina
Dvorana tehničke škole
10.12.2009 u 19 sati

Tablica 2. HRL sjever

11. kolo:
1. Brod Konstruktor...20
2. Spaćva...................15
3. Vidovec..................13
4. Trnovec..................13
5. Viro Virovitica.....12
6. Petrijevci.(-1).........12
7. AG Dinas...............10
8. KTC Križevci.........10
9. Koprivnica...............9
10. Požega................8
11. Borovo.(-1)..........8
12. NEXE 2...............0

Arhiva

29.08.2006., utorak

O Ludim Babama...

Lude Babe su navijačka skupina koja navija za nogometni klub Virovitica, odnosno nogometni klub Borac koji igra na terenima istoimenog sportskog društva.

Počeci navijačke skupine dopiru do par godina unatrag kada je Nk Virovitica igrala drugu hrvatsku nogometnu ligu. I prije se znalo na utakmicama kluba, pogotovo važnijim, okupiti velik broj starih i mladih ljudi ali to su bili uglavnom gledatelji koji su bodrili klub a ne pravi navijači ili neka navijačka skupina uz sve što ide uz to (transparenti, koreografije, pjesme). Tada kada smo igrali drugu ligu osobno sam napravio prvi transparent (Forza Virovitica) koji sam vješao iza gola na zapadnoj strani terena. Do kraja sezone napravio sam još jedan transparent, pripremao nove za novu drugoligašku sezonu ali nažalost drugu sezonu u drugoj ligi nismo dočekali. Klub je odigrao jednu sezonu i potonuo na dno dna, u najniži rang natjecanja. Poslije ću pisati o tome kako se to dogodilo ali ne sada jer je duga priča i bilo bi to skretanje s teme. Slijedeću sezonu klub je krenuo iz treće županijske lige s potpuno novom momčadi koju su sačinjavali mladi domaći dečki uz dodatak dvojice ili trojice iskusnih igrača. Naravno da je valjalo dalje nastaviti bodriti klub jer klub je klub i ako ga voliš i navijaš za njega ne bi ti trebalo biti bitno u kojoj je ligi, u prvoj ili poslijednjoj. Tada u trećoj županijskoj počinje se okupljati više navijača i počinje pravo navijanje, kako bi navijali i u drugoj ligi da je klub ostao u tom rangu. U novom rangu, trećoj županijskoj, posjećujemo domaće utakmice i idemo na sva gostovanja. Prvo gostovanje na koje smo došli kao navijači bilo je u Otrovancu gdje nas je bilo četvorica. Bila su dobra dva gostovanja u Turnašici, zatim u Sedlarici, prvi put u Svetom Đurađu po kiši je navijalo nas pet, zanimljiva gostovanja u Orešcu i Dinjevcu. Ovisno o utakmici i danu kada se skupljamo ima nas od dvojice do šestorice navijača. Ponekad nam se, uglavnom na domaćem terenu, znaju priključiti i poneki gledatelji pa nas zna biti i više. Na domaćem terenu smjestili smo se s južne strane terena na polovici prema semaforu, dakle na potpuno suprotnoj strani terena od klupica i birtije. Tamo se okupljamo, izvjesimo transparente na ogradu i navijamo. Najbolje gostovanje dosad bilo je ovog proljeća u prvom kolu kada smo gostovali u Svetom Đurađu. Utakmica je bila derbi cijelog prvenstva i dobili smo ju 2:0 a mi Lude Babe smo navijali cijelu utakmicu. Imali smo uz transparente i zastavu, trake, pirotehniku a bilo nas je možda i desetak sve skupa. Ispod je slika šest članova jezgre skupine Lude Babe poslije te utakmice.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Nadalje pozivam sve koji su zainteresirani za navijanje da se priključe navijačkoj skupini, da dođu na utakmicu u nedjelju 3. 9. na Borac u 17 sati i podrže naš nogometni klub i naše nogometaše.